BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.387,80
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Konut satışında ilginç yöntem

Ekonomik kriz nedeniyle biriken evlerin elden çıkarılması için iginç bir yöntem denenecek. Evler yarı fiyatına hatta maliyetine satılacak

Abone ol

Ekonomik kriz emlak sektörünü vurdu. Konutlar elde kaldı.. Şimdi bu satılamayan evlerin elden çıkarılması için konut piyasasında bir ilk adım atılıyor.

Evler açık artırmayla satılacak.

Bu satış için bir gayrimenkul fuarı ile gerçekleşecek. Avrasya'nın en büyük gaylrimenkul fuarı olan Realistexpo'nun durma noktasına gelen sektörü canlandırması bekleniyor. Fuar "2010'a kadar evsiz kimse kalmayacak' sloganıyla açılacak.

YARI FİYATINA SATIŞ, ARABA MOBİLYA PROMOSYONLARI

Atılım Fuarcılık Genel Müdürü Salim Şahin, satış işleminin nasıl gerçekleşeceğini anlattı: “Firmalar, projelerinden birini maliyetinden, yarı fiyatına satışa çıkaracak, artırma ile en yüksek fiyatı veren tüketiciler ise evin sahibi olacak. Fuarda firmalar evin yanında araba, mobilya ve tatil de hediye edecek” dedi.

FUARDA KREDİ BAŞVURUSU BİLE YAPILACAK

Realistexpo’da ziyaretçiler, konut ve emlak sektöründe değişen mevzuatlar ile mortgage sistemi hakkında da bilmek istedikleri tüm bilgileri edinirken, kredi başvurularını bankalardan hemen yapabilecek.

Taksitlendirme seçenekleri, ödeme kolaylıkları ve bütçeye uygun gayrimenkul seçimini kolaylaştıracak bu uygulama sayesinde nihai alıcılar zaman kaybetmeyecek.

Emlak büroları, inşaat şirketleri, mühendis ve mimarları, mortgage uzmanları ve bankaları aynı çatı altında toplayacak fuar, aynı zamanda Türk gayrimenkul sektörünü uluslararası alıcılarla da buluşturacak.