BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,40
HABER /  DÜNYA

Merkelden tehdit telefonu

Başbakan Erdoğan, dün Merkel'den bir telefon aldı. Ancak Merkel'in telefonunda tehdit vardı.. Merkel adeta "Şimdi yaktım çıranızı" der gibi bir mesaj verdi

Abone ol


Angela Merkel, seçim sonuçlarının ardından dün Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan'ı arayarak, "İşte şimdi yaktım çıranızı" mesajını verdi.

Telegraph gazetesinin haberine göre Merkel, Erdoğan'a telefon ederek Türkiye'ye muhalefeti artıracağı uyarısında bulundu, "Almanya'nın dış politikasını yeniden şekillendiriyorum" dedi.

Telegraph'ın "Bu telefon konuşmasının ardından Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılma umutları tükenmiş bir görüntü arz ediyor" yorumuyla yayınladığı haberde şöyle dendi:

Almanya dün gece Türkiye'ye, Avrupa Birliği üyeliğine açık muhalefet konusunda Fransa ve İtalya'ya katılmaya hazırlandığı uyarısında bulundu. Merkel dün Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, Almanya'nın dış politikasının gözden geçirildiğini bildirdi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olması yerine, imtiyazlı ortaklıktan yana olduğu biliniyor. Ancak geçtiğimiz dört yılda iktidar ortağı olan Sosyal Demokratlar, Merkel'in bu görüşünü Almanya'nın resmi politikası haline getirmesini önlemişti. Merkel'in yeni koalisyon ortağı olması ve dışişleri bakanlığını alması beklenen Hür Demokrat Parti ise Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik için henüz hazır olmadığını savunuyor."