BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.429,32
HABER /  GÜNCEL

Müstehcen dediği heykel kırıldı

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın 'müstehcen' bulduğu kadın figürlü kadın vazo heykel kırıldı.

Abone ol

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın 'müstehcen' bulduğu kadın figürlü kadın vazo heykel kırıldı. Heykelin kırılma nedeninin ise 'fırınlanmamasından' kaynaklandığı açıklandı.

Gaziantep Üniversitesi'ndeki Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sergiyi gezen sanatseverler YÖK Başkanı Özcan'ın önceki gün 'İlginç ama müstehcen buldum' dediği heykelin kırıldığını görünce durumu ilgilere bildirdi.

KASITLI MI KIRILDI

Yapılan inceleme sonucu, kadın heykelinin sol kolu ve fırınlanması yapılmamış bir başka vazo heykelinin de kulpunun kırıldığı ortaya çıktı. Bu ilginç olay 'birileri kasıtlı mı kırdı' sorusunu akıllara getirirken, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun bu olayda bir kasıt aranmaması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"YÖK Başkanı'mız ziyareti sırasında çok memnun kaldı ve bir takım eserlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Müstehcen değerlendirmesi de espri niteliğindeydi. Üniversitemiz bugüne kadar sağcı, solcu bir çok kişiyi ağırladı. Ancak tek bir yumurta bile atılmadı. Bu olayda da kasıt aranmaması gerekir."