BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Ankara'yı baştan yaratacak!

Başbakan Erdoğan Başkent Ankara'nın çehresini değiştirecek çılgın projelerini açıkladı;

Abone ol

İNTERNETHABER / İstanbul'a 10 milyar dolarlık Kanal İstanbul projesi vaat eden Başbakan Erdoğan Ankara'yı da ihya edecek yeni mega projelerini açıkladı.

İnternethaber'in önceden duyurduğu bu projelerin en dikkat çekeni Ankara'ya kurulacak yeni şehir olacak. Gecekondu sorununu çözmesi beklenen 500 bin kişilik yeni şehir "Güneykent" ismini taşıyacak. Ancak projenin yeri açıklanmadı. Yeni Adliye binası, dev bir hayvanat bahçesi, savunma sanayine yatırım ve iki sağlık merkezi de mega projeler arasında yer alacak.

SİMÜLASYON GÖRÜNTÜLERİNDEN ALDIĞIMIZ PROJE GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN!..

Başbakan Erdoğan Ankara için planladığı mega projeleri ATO'da düzenlenen bir toplantıda açıkladı.

"Ankara gri takım elbiseli insanların olduğu bir şehir değildir"
diyerek sözlerine başlayan Erdoğan projeleri açıklamadan önce Ankara'nın önemiyle ilgili şunları söyledi:

"Osmanlı Sultanları 2. Murad'ın, Akşemsettin de şehridir. Ankara Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde Ulus'ta eski Meclis binasının önünde Kur'an-ı Kerim'le açılmış bir TBMM'nin şehridir. Ankara Kocatepe'siyle de izlenen bir şehir olmuştur. İstiklal Savaşı'mızı idare eden bir şehirdir. Tarih, kültür şehridir. Nüfus projeksiyonu yapılmadığı için Ankara kentleşme açısından çok çarpık gelişti. AK Parti olarak Ankara'ya da nefes aldırmak için gayret sarfettik etmeye de devam ediyoruz. Ankara Cumhuriyet'in kalbidir. 80 vilayetin çözüm beklediği bir şehirdir. Ne yazık ki Ankara bırakın 80 vilayete çare olmayı kendi ilçelerine, köylerine de derman olamamıştır, taa ki AK Parti gelene kadar. 2002 sonrası Ankara Bağdat'a, Saraybosna'ya da yakın bir yer oldu. Ankara Türkiye'nin başşehri değil, dünyanın da merakla takip ettiği, gündemi belirlenen değil gündemi belirleyen bir şehir oldu."

Erdoğan Kanal İstanbul Projesini "İçinde insan yok" diye eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na istihdam yaratacak yeni projeleri açıklarken, "Bay Kemal burada da insan yok biliyor musun?" sözleriyle göndermede bulundu ve şu mega projeleri açıkladı:

SAVUNMA SANAYİNDE BİR NUMARA OLACAK


Başkent Ankara Savunma Sanayinin başkenti olacak. 2013 sonunda ATAK helikopterleri ile üretim başlayacak. Jetlerimiz 2020 ve 2022 gibi üretime girecek. Savunma sanayi üretimi 2004- 2010 arasında yüzde 100'den fazla artışla 2,7 milyar dolara çıktı. Savunma sanayisinin büyük kısmı Ankara'da. OSTİM, İvedik gibi yerler yan sanayide büyük yer tutuyor. Hedefimiz savunma sanayinde 8 milyar dolar ciro. Bunun en az 6 milyar doları Ankara'dan elde edilecek.

ANKA ve insansız hava aracımız uçuşlarına başladı. TAI Ankara'da üretildi. 2012'de Göktürk uydumuz uzaya fırlatılacak. Radar tasarım ve üretim merkezini de göl başında kuruyoruz. ASELSAN tarafından 100 milyon doların üzerinde bir yatırımla kurulacak.

UYDU MERKEZİ


Uydu merkezi de TAİ tesislerinde hizmete girecek. Yatırım 100 milyon dolar. Askeri uydularla birlikte, uzay uyduları konusunda üretimler olacak.

YENİ ADALET SARAYI

Ankara'ya yeni bir adalet sarayı yapıyoruz. Mevcut olanın kapalı alanı 100 bin metrekare. İhtiyacımız olan 300 bin metrekare. Bunu Ankara'ya kazandıracağız. İstanbul'da 2 tane adalet sarayı var, biri Asya'da biri Avrupa'da. Onlar gibi olacak.

SAĞLIK MERKEZİ

Ankara'yı sağlık merkezi haline getireceğiz. Toplam 7 bin yatak kapasitesiyle 2 büyük hastane kuruyoruz. 2 milyon 800 bin metrekare alana kurulu 2 şehir hastanesini Keçiören Etlik semtinde ve Bilkent'te inşaa edeceğiz.

40 BİN KİŞİLİK YENİ STADYUM

40 bin seyirci kapasiteli UEFA kriterlerine uygun bir stadyum kuruyoruz. Son derece modern bir mimariyle Ankara'nın silüetine renk katacak, sporun kalbi atacak bu merkezde.

DEV HAYVANAT BAHÇESİ VE FUAR MERKEZİ

Aktürk'e 1 milyon 800 bin metrekare alana kurulu uluslararası bir fuar merkezi inşa ediyoruz. Ankara'nın fuar kenti olma vasfını da güçlendiriyoruz. Ankara'ya bir hayvanat bahçesi yapacağız. Burada ayrıca lunapark ve gösteri merkezi de olacak. Bu tüm Türkiye'nin ziyaret edeceği, uluslararası standartlarda bir hayvanat bahçesi olacak. Ulus Kent Projesi devam ediyor.

MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ

Büyükşehir Belediyesi'ne verdiğimiz talimatla Kızılay'ı farklı bir çehreye kavuşturacağız. Çalışma yapılıyor. Projelerimiz arasında göreceksiniz. Kızılay'ımıza bir marka olma özelliğini kazandıracağız. Milli Botanik Parkı yapıyoruz. 2 bin dekar alan üzerine 83 trilyonun üzerinde bir yatırımla 4 bin civarındaki endemik bitki ziyaretçileri karşılayacak. Kütüphane, eğitim, araştırma kurumlarıyla birlikte burası bilim yuvası haline gelecek.

ANKARA TERMAL TURİZM MERKEZİ OLACAK

Termal turizm projemiz... Ankara'da iyi bir potansiyel var ama yerinde kullanılmadığı için gerektiği gibi değerlendirilmiyor. Termal su kaynaklarını yeni bir konseptle değerlendireceğiz. Ankara'yı termal turizm merkezi haline getireceğiz.

ANKARA'YA YENİ ÜÇ OTOYOL

Ankara merkez olmak üzere, 3 otoyol projemiz var. Ankara Niğde otoyol, Edirne'den Habur'a kadar önemli derecede bitirilmiş otoyol projesinin bir etabı. Edirne- Habur'a kesintisiz otoyolla bağlanmış olacak bittiği zaman bu etap. Ankara- Pozantı arasında 342 km yüksek standartlı yol inşa edeceğiz. Ankara- Samsun arasında inşa edeceğimiz yolun uzunluğu 432 km, Ankara- İzmir arasına 535 km yol inşa edeceğiz. Ankara havayolunda da önemli bir konuma geliyor. 56 noktaya uçan Anadolu Jet, 2.5 milyon yolcu hedefine doğru ilerliyor. Ankara merkezli yapılan uçuşlar Ankara'yı merkez haline dönüştürecek.

HAVAALANINDAN KIZILAY'A RAYLI SİSTEM

Kızılay- Çankaya, Sincan metro hatlarını hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Akyurt- Havaalanı arasına yeni bir raylı sistem inşa ediyoruz. Esenboğa refüjünün üzerine inşa edeceğimiz bu ray inşaat sırasında ulaşımı engellemeyecek. Keçiören ve arasına inşa edeceğimiz tünel 3 yıl içinde tamamlanacak. Şehir içi trafiğine büyük rahatlama sağlayacak."

YENİ MAMAK PROJESİ

Halen devam eden Mamak projemizle Mamak'a yeni bir çehre kaznadıracağız. Mamaklı kardeşlerimle el ele verelim omuz omuza verelim... Sizin o şartlarda yaşamanıza gönlümüz razı değil... Bu projemizi daha da hızlandıracağız.

ANKARA'YA YENİ ŞEHİR

Tıpkı İstanbul gibi, Ankara'da da yeni bir şehrin inşa ve imarına 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlayacağız. Güneykent adını verdiğimiz bu prjeyle Ankara'ya 500 bin kişilik yeni bir şehir kazandıracağız. İstanbul'da olduğu gibi icabında gecekondu bölgelerinden aldığımız kardeşlerimizi oraya taşıyabileceğiz. Şehrin kurulacağı alan hakkında şimdilik bilgi vermiyoruz. Ancak çalışmalarımız büyük oranda tamam..."