BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Cinayet anı kamerada (video)

Londra'da Türk vatandaşı Gülistan Subaşı kaldığı evin kapısını önünde vurularak öldürüldü. Cinayet kameralara böyle kaydedildi.

Abone ol

Londra'da Türk vatandaşı Gülistan Subaşı'nı 200 sterlin karşılığında öldüren 16 yaşındaki kiralık katil Santre Sanchez Gayle'ye müebbet hapis cezası verilirken çete arkadaşı 22 yıla mahkûm oldu.

Şu an 16 yaşında olan Gayle, cinayeti işlediği zaman 15 yaşındaydı. Detektifler, okul çağındaki gencin işlediği cinayet karşılığında 200 sterlin kazandığını düşünüyor.

Gayle'a yardım ve yataklık yapmaktan suçlu bulunan 22 yaşındaki Izak Billy de 22 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme, her iki sanığın da en az 20 yıl hapis yatması gerektiğine hükmetti.

26 yaşındaki Gülistan Subaşı, Türkiye'den İngiltere'ye gelerek, ayrıldığı kocasından olan ve eski eşinin akrabaları yanında kalan oğlunu görmeyi planlıyordu. Oğlunun dokuzuncu yaş gününü kutlamaya hazırlanan Gülistan Subaşı, kaldığı evin kapısı önünde göğsünden vurularak öldürüldü. Cinayet şans eseri kapalı devre televizyon tarafından kaydedildi.

Video kayıtlarında, evin önünde zili çalıp sakince beklemeye başlayan Sanchez Gayle, kapıyı açan Gülistan Subaşı'nın üzerine silahını ateşlerken görülüyor. Gülistan Subaşı'nın önümüzdeki aylarda Türkiye'de evlenmeyi planladığı ve Londra'daki oğlunun velayetini üzerine almak istediğini söylediği bildiriliyor. Mahkeme, Gülistan Subaşı'nın ayrıldığı kocası Serdar Özbek'in beraatine karar verdi.