BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan'ı sağırlar bile duydu!

Başbakan Erdoğan yıllar önce başlattığı işaret dili tercümanı kullanma geleneğini yeniden canlandırdı!

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan 2002 yılında başlattığı geleneği yeniden canlandırıyor. Erdoğan miting ve toplantılarında işaret dili tercümanı kullanarak işitme engelli vatandaşları unutmamış ve bu uygulamayı başlatan ilk parti olmasıyla dikkatleri çekmişti. Uzun bir zaman bu uygulamayı rafa kaldıran AK Parti yeniden mitinglerde işaret dili tercümanı kullanmaya başladı.

AK Parti'nin ilk olarak 2002 yılında başlattığı bu uygulama daha sonra başka partiler tarafından da örnek alındı. Referandum sürecinde AK Parti'nin kullanmadığı işaret dili tercümanını CHP lideri Kılıçdaroğlu kullanmıştı. Şimdi Başbakan Erdoğan sağır ve dilsiz vatandaşlar için yeniden mitinglerde işaret dili tercümanı kullanmaya başladı. Uzun bir aradan sonra ilk defa Kocaeli 10. Gençlik şöleninde işaret dili tercümanı Nurben Kendirli ile vatandaşın karşısına çıkan Erdoğan mitinglerde de bu uygulamaya devam edecek.

İŞİTME ENGELLİLER UNUTULMADI!

Türkiye'de ortalama 2 milyon vatandaş işitme engelli. İşitme engelli vatandaşların özellikle seçim sürecinde unutulmaması ve liderlerin mesajlarını anlamaları açısından büyük önem taşıyan bu uygulamadan işitme engelli vatandaşlar da memnun. İnternethaber'e konuşan işitme engelli Veysel Gürsoy Çelik " Siyasetçiler işaret dili tercümanı kullandıklarında bizler yanımızdakilere ne dedi diye sormak zorunda kalmıyoruz. Başbakan'ın Kocaeli'de yaptığı konuşma bizler için çevrildi. Bu çok güzel bir uygulama, bunun devamının gelmesini diliyoruz. Çünkü bizler de ona göre oy kulanacağız" dedi.