BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.487,75

Mustafa Koç Kimdir?

Türkiye'nin en zengin ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi, dünyanın en büyük sanayi şirketlerinden Koç Holding'in Başkanıydı. Mustafa Koç, 1960 yılında İstanbul'da doğdu. Türk sanayici ve iş adamı Vehbi Koç'un torunu, Rahmi Koç'un da oğluydu. Lise yıllarında İsviçre'de yatılı okudu. Üniversite eğitimini 1984 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamladı. George Washington Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. Üniversiteyi bitirir bitirmez Türkiye'ye...

Türkiye'nin en zengin ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi, dünyanın en büyük sanayi şirketlerinden Koç Holding'in Başkanıydı.

Mustafa Koç, 1960 yılında İstanbul'da doğdu. Türk sanayici ve iş adamı Vehbi Koç'un torunu, Rahmi Koç'un da oğluydu.

Lise yıllarında İsviçre'de yatılı okudu. Üniversite eğitimini 1984 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamladı. George Washington Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. Üniversiteyi bitirir bitirmez Türkiye'ye dönen Mustafa Koç, iş hayatına TOFAŞ'ta başladı. 2 yıl satış elemanı olarak çalıştı. Ardından çeşitli şirketlerde Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 1992 yılında Koç Holding'e geçti, Başkan Yardımcısıydı. Aynı yıl Caroline Giraud ile evlendi, Aylin ve Esra isimlerinde 2 kızı oldu.

Mustafa Koç, holdingin Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevlerini yürüttü.

2003 yılında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini babası Rahmi Koç'tan devraldı. Mustafa Koç 2005 yılında İtalya hükümetinin Cavaliere D'Industria Nişanı ile ödüllendirildi. JP Morgan Uluslararası Konseyi'nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurulları'nda, Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi'nde yer aldı. Bilderberg toplantılarının da Yürütme Kurulu Üyesiydi.

Mustafa Koç, Vehbi Koç Vakfı'nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Üyesi'ydi. Aynı zamanda TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanlığını ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyeliğini yaptı. Mustafa Koç, Finlandiya'nın da Fahri Konsolosu'ydu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Koç, İstanbul Golf Kulübü'nün de Başkanıydı.

Mustafa Koç, Aydın'ın Didim ilçesinde yaralı bulunan Akdeniz foku Badem ile yakından ilgilenen Mustafa Koç, Badem'in Foça'da tedavisini üstlenmişti.

Mustafa Koç, 21 Ocak 2016'da evinde geçirdiği kalp krizi sonrası 56 yaşında yaşamını yitirdi.