BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  MEDYA

Murat Bardakçı'dan Ermeni açıklamaları

Ermeni tehcirinin devletin nefs-i müdafaası olduğunu söyleyen Murat Bardakçı, "Maalesef tehcir o zaman için tek çareydi" dedi.

Abone ol

Enver Aysever, CNN TÜRK'te yayınlanan Aykırı Sorular programına tarih alanında uzmanlaşmış gazeteci, yazar ve televizyon programcısı, özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılış dönemine ilişkin araştırmalarıyla bilinen Murat Bardakçı'yı konuk etti.

Ermeni tehcirinin devletin nefs-i müdafaası olduğunu söyleyen Bardakçı, "Maalesef tehcir o zaman için tek çareydi" dedi. Bardakçı, yazar Orhan Pamuk için ise "Türkiye'de en çok nefret edilen yazar" ifadesini kullandı.

Bardakçı, yeni çıkan kitabı "İttihatçının Sandığı"nı anlattı ve 1915 olayları ile ilgili Enver Aysever'in sorunlarını yanıtladı.

'TEHCİR O ZAMAN İÇİN TEK ÇAREYDİ'

Bardakçı, Başbakan Erdoğan'ın Ermeni Tehciri ile ilgili yaptığı bildirinin geç kalınmış bir açıklama olduğunu ve bu konunun siyasi bir mesele olduğunu belirtti, "bu mesaj taziye mesajıydı. Taziyenin tazireye yani özre dönmemesi lazım" dedi.

Ermeni tehcirinin devletin nefs-i müdafaası olduğunu söyleyen Bardakçı, "Maalesef tehcir o zaman için tek çareydi" dedi.

'TÜRKİYE'DE EN ÇOK NEFRET EDİLEN YAZAR'

Bardakçı'nın yazar Orhan Pamuk ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanması dikkat çekti.

Aysever'in, Orhan Pamuk'un "Türkler bir milyon Ermeni ve 30 bin Kürt'ü katletti" ifadelerini hatırlatması üzerine, Nobel ödüllü Pamuk'un yurt dışında çok tanınmasına rağmen Türkiye'de en çok nefret edilen yazar olduğunu söyleyen Bardakçı, "Nobel siyasi bir ödüldür" dedi.