BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin ismi mi değişiyor?

AK Parti’nin din ve tek parti dönemi üzerinden CHP’ye yüklendiğini belirten Bartın İl Başkanı, “Gerekirse yeni bir imajla yola çıkalım. Bunun içinde isim değişikliği varsa, ismimizi de değiştirelim” önerisini yaptı.

Abone ol

Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre, CHP’de hafta sonu gerçekleştirilen ve 12 saat süren il başkanları toplantısında, partinin kırsal kesimden oy alamaması masaya yatırıldı. Habertürk’ün edindiği bilgiye göre Bartın İl Başkanı Selim Karakaş’tan sürpriz bir öneri geldi.

GEREKİRSE İSMİMİZİ DEĞİŞTİRELİM

Karakaş “Başbakan ve AK Parti sözcüleri tarafından sürekli ‘devletçi’, ‘statükocu’, ‘din karşıtı’ gösteriliyoruz. Öyle olmadığımızı ben de biliyorum ama bu eleştiri yüzünden kırsal kesimden oy alamıyoruz. Gerekiyorsa yeni bir imajla yola çıkalım. İsim değişikliği varsa, ismimizi de değiştirelim” dedi. 

GEÇMİŞİMİZLE YÜZLEŞİRİZ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise öneriye sıcak bakmadığını, şu sözlerle dile getirdi: “CHP olarak bizim alnımız ak. Türkiye’nin tarihinden CHP’ yi çıkarın alın, varlığımızdan ve tarihimizden geriye bir şey kalmaz. Sürekli kendisini değiştiren, yenileyen 90 yıllık bir partiyiz. Geçmişteki olayları bu günün penceresinden değerlendiremezsiniz. Buna rağmen tek parti döneminde hatalar varsa, geçmişimizle yüzleşmekten de çekinmeyiz. Bizim bir özelliğimiz de şu; dini siyasette kullanmak istemeyiz.”