BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Kobilere devletten geri ödemesiz destek

Küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) yönelik desteklere bir yenisi daha ekleniyor. Teknolojik ürün geliştirip üreten KOBİ'lere "geri ödemesiz" destek verilecek.

Abone ol

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan "Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı"na ilişkin yönetmeliğinde, verilecek desteklerin, makine ve teçhizat, kredi faiz ve işletme giderlerini kapsadığı belirtildi.

Ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla hazırlandığı belirtilen desteklerin, işletme ve yatırım büyüklüğüne göre, yatırım tutarının yüzde 10'u ile yüzde 40'ı arasında değişeceği belirtildi.

2 MİLYONDAN 5 MİLYONA KADAR DESTEK

Buna göre, küçük işletmeler, yatırım proje tutarının en fazla yüzde 40'ına karşılık gelen 5 milyon liraya kadar, orta büyüklükteki işletmeler, yatırım proje tutarının en fazla yüzde 30'una karşılık gelen 4 milyon liraya kadar, büyük işletmeler, yatırım proje tutarının en fazla yüzde 10'una karşılık gelen 2 milyon liraya kadar desteklenebilecek.

YALNIZCA BİR DEFA YARALANABİLECEK

Yatırımcılar, başarı ile tamamlanan her bir ar-ge ve yenilik projesi sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünün yatırımı için destek unsurlarından yalnızca bir defa yararlanabilecek ve yılda bir veya birden fazla dönemde başvuru kabul edilebilecek.