BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
HABER /  GÜNCEL

Mümtazer Türköne'den AKP oyları için ağır iddia

Zaman Gazetesi Yazarı Mümtazer Türköne AK Parti'nin seçim yardımları yaparak milli irade hırsızlığı yaptığını öne sürdü!

Abone ol

İNTERNET HABER - AK Parti oyları satın alıyor! Bu suçlama yıllarca muhalefet partileri tarafından dile getirilmişti ancak bu defa Zaman si yazarı Mümtazer Türköne'den geldi.

Türköne bu defa AK Parti'nin seçim yardımlarını hedef almakla kalmadı iktidar partisinin oy satın alma odaklı dev bir fon oluşturduğunu iddia etti. Türköne'ye göre bunun adı, milli irade hirsızlığı!

İşte yazısındaki o bölüm;

"Hafta sonu ana memleketim Ankara Çubuk’ta idim. Çarşı’da ayak üzeri konuştuğum MHP belediye başkan adayı Hayati Hoca’nın çevresindekilerden biri, bu “millî irade hırsızlığı”nın somut karşılığını anlattı.

BAŞBAKAN'IN SEÇİM KAZANDIRACAK DEV BİR FONU VAR

8 bin haneye “seçim yardımı” gideceğini duymuşlar. Bir başkası rakamın 12 bin olduğunu öne sürdü. Her seçimde gündeme gelen bu iddiayı bu sefer yolsuzluk soruşturmaları ile birlikte düşünmemiz lâzım. Soruşturmalara dair ortaya sökülüp saçılan bilgi kırıntıları, Başbakan’ın dev bir havuz sistemi oluşturduğunu gösteriyor.

Devlet rantı üzerinden oluşturulan bu fon kritik yerlerde seçim kazandıracak kadar büyük. Kamu kaynakları ile işleyen siyasî patronaj, öncelikli olarak oy satın almayı hedef edinir.

ak-partiye-kapatma-davasi-açilabilir.jpgTürköne'den AK Parti'ye kapatma davası

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, ihalelerle oluşturulan havuzun seçimlerde kullanılabileceğini söyledi. (TIKLA OKU)


TARİKATLARA DA BURDAN KAYNAK AKTARDI

AK Parti bugün kendisini destekleyen tarikat ve cemaatlere işte bu kamu kaynaklarını cömertçe aktardı. Hayır işleri için ihalelerden komisyon almaya şer’î cevaz veren fetva sahibinin, aynı zamanda cemevlerinin ibadethane statüsünde olmadığına fetva veren kişi olması tesadüf olabilir mi? Birini devlet üzerinden iktidara bağlamış, öbürünü de iktidara yakın olmadığı için devletin uzağına göndermiş oluyorsunuz. Bu şer’î cevazları sadece sandığa yansıyan somut kısmıyla yorumlamayı deneyin. Karşımıza çıkan bir demokrasi usulsüzlüğü ve yolsuzluğu değil mi? Tam da Başbakan’ın “millî irade hırsızlığı” dediği şey. Doğru: Bu hırsızlık mutlaka engellenmeli.