BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in evindeki şaşırtan halı

İngiliz yayın devi BBC'nin yankı uyandıran Fethullah Gülen söyleşisinde, çarpıcı bir ayrıntı dikkat çekti.

Abone ol

Fethullah Gülen’in villasında Türkiye haritasının paspas gibi yere serildiği iddia edildi. Öte yandan Herkul.org Editörü Osman Şimşek, yaptığı yazılı açıklamayla  halının seccade olduğunu savundu.

İngiliz BBC ekibinin Gülen’le yaptığı röportaja ait ve sosyal medyada paylaşım rekoruna koşan fotoğraflarda, yerdeki Türkiye haritası açıkça görülüyor. BBC kanalı muhabir ile fotoğrafçı ve kameramanları yerdeki Türkiye haritasının üzerinde geziyor.

Aynı karede, dolapların üzerinde yüksek bir yerde dünya haritası bulunuyor. Haritanın üzerinde Türk bayrağı asılmış vaziyette.

Ancak buna karşın hemen önünde Türkiye haritasının işlendiği halı tuhaf karşılandı. İşte bu durum sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Sözkonusu halının, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 2009 yılındaki bir sohbetinde dile getirdiği vatan toprağına secde etme arzusu üzerine kendisine hediye edildiğini, Hocaefendi'nin de bunu seccade olarak kullandığını söyledi.

Söz konusu haber ve fotoğraf internette yankı uyandırınca Gülen'in sohbetlerinin yayınlandığı herkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek, yaptığı fotoğrafın kötü niyetli insanlar tarafından karalama kampanyasına alet edildiğine dikkat çekti.

ŞİMŞEK: SECCADE OLDUĞUNU ANLAMAYIP ÜZERİNE BASMIŞLAR

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, “Amelî Milliyetçilik ve Vatan Hasreti” başlığıyla neşrettiğimiz 13.04.2009 tarihli Bamteli sohbetinde şöyle demişti: “Odamda Türkiye’nin her köşesinden gelmiş toprak var. Onlara kutu yaptırdım. Geçende aklıma geldi ki Türkiye toprağına secde edemiyorum. Başımı onun toprağında yere koymayı arzu ederim. Acaba dedim, ben onların hepsini bir tahta üzerine döksem, her yerinkini, çamur yapsam dondursam, sonra namaz kılarken ona koysam… Bu, benim hissiyatım. Sonra hissiyatıma şer’î ve Kur’ânî mantığım karşı çıktı, dedi ki sen böyle bir şey yaparsan bu defa herkes haydi Türkiye toprağından bir seccade… Yeni bir bidat icat etmiş oluruz. O da ayrı bir yırtık meydana getirir, ayrı bir kırık meydana getirir.”

Hocamızın bu sözleri üzerine kendisine Türkiye haritalı bir halı gönderildi; o da bu güzel hediyeyi seccade olarak odasına serdi.

BBC röportajı sırasında gazeteciler o halının bir seccade olduğunu anlayamayıp üzerine basınca ve o an fotoğraf karesine aksedince, kötü niyetli insanlar onu da karalama kampanyalarına malzeme olarak kullanmakta gecikmediler.

Başlığını ve tarihini verdiğim Bamteli sohbetinin aşağıdaki ilgili kısmı ehl-i insaf ve vicdan için çok manalar ifade edecektir."

fethullah-gülen-son-yemek.jpg
FETHULLAH GÜLEN FOTOMONTAJI SALLADI

Hazreti İsa'nın son yemeğini Gülen için uyarladılar. Bu dünün en çok paylaşılan fotoğrafı ve konusu oldu. (TIKLA GÖR)





Biri Paspas Yapar, Biri Yerde Kalmasina Kiyamaz!

Fetullah Gülen geçtiğimiz günlerde Amerika’daki villasında İngiliz kanalı BBC’ye konuşmuştu. BBC ekibi röportaj sırasında, Gülen’in hayatını geçirdiği villayı da gezmişti. Ekip, Hocaefendi’nin çalışma ofisini görüntülemişti. Görüntülerle ilgili özellikle de yerdeki Türkiye haritasına ilişkin Cemaat’ten şuana kadar herhangi bir yalanlama gelmedi.

paspas.20140206102020.jpg
BBC ekibi röportaj öncesi villadaki odaları gezmiş ve Gülen'in çalışma odasında çekim yapmıştı.

tansiyon.jpg

söylesi.jpg

bomba.20140206101829.jpg