BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.490,35
HABER /  GÜNCEL

Sosyal medya bunu konuşuyor! Gülen'e mesaj mı?

17 Aralık operasyonunun ardından Fethullah Gülen'in bedduası sonrası sosyal medyada yayılan capsler arasında ne dikkat çekicisi Gülen'in son akşam yemeği.

Abone ol

İNTERNETHABER/ÖZEL İÇERİK

17 Aralık Operasyonu sonrası belirginleşen AK Parti-Cemaat savaşı sosyal medyayı sallamaya devam ediyor.

Önce Fethullah Gülen'in beddua videosu ardından internete düşen ses kayıtları ve AK Partili vekillerin istifaları sosyal medyaya bol bol malzeme vermeye devam ediyor.

İnternet ortamına Gülen ve cemaate ilişkin birbiri ardına yeni capsler (fotomontaj) ekleniyor. İşte o capslerden biri var ki şu aralar sosyal medyanın en popüler konusu.

O da Gülen'in son akşam yemeği...

Bu capsi ilginç hale getiren ise uyarlandığı tablonun hikayesi.

Fethullah Gülen'in Son Akşam yemeği capsi İsa'nın çarmıha gerilmeden önce havarileri ile yediği yemeğe ilişkin tablonun bir uyarlaması.

YANINDA KİMLER VAR KİMLER?

Fotoğrafta, son akşam yemeğindeki Gülen'in yanında CHP'nin İstanbul adayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gazeteciler Emre Uslu ile Mehmet Baransu, dershane tartışmasının ardından Ak Parti'den istifa eden Hakan Şükür de yer alıyor. Gülen'in hemen solunda işadamı Ali Sabancı sağ tarafında ise bir başka işadamı Mustafa Koç var. Sol arkada ise Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil bulunuyor.

Masanın üstünde ise kasetler ile bir tane ananas dikkat çekici. Bir şişe de şarap ve tuzluk.

fethullah gülen son akşam yemeği.jpg

TABLONUN ORJİNALİ ÜZERİNDEN MESAJ MI?

Peki Fethullah Gülen capsinin esinlenildiği İsa'nın son akşam yemeğinin hikayesi ne?

15. yüzyılda Milano'da Leonardo da Vinci tarafından Duke Lodovico Sforza'nın isteği üzerine yapılmış fresktir. Hıristiyan inanışına göre, İsa Mesih'in Romalı askerlerce tutuklanmasından bir gün önce Havarileriyle yediği son akşam yemeğini ifade eder.

Bu yemek sırasında yaptığı konuşmanın uzunca anlatıldığı Yuhanna Kitabı'nda İsa Mesih onlara, kendisi aralarından ayrıldıktan sonra gelecek olan Paraklit'le teselli bulmalarını söyler.

İşte o tablo

da vinci son akşam yemeği.jpg