BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,88
ALTIN 2.422,14
HABER /  MEDYA

Türköne'den AK Parti'ye kapatma davası

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, ihalelerle oluşturulan havuzun seçimlerde kullanılabileceğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, AK Parti'nin finansmanı konusunda, soru işaretlerinin bulunduğunu ve bunun mutlaka yargı tarafından denetlenmesi gerektiğini söyledi. Anayasa Mahkemesi'ne bu konuda kapatma davası bile açılabileceğini söylemesi üzerine Türköne'ye ilk tepki Orhan Miroğlu'ndan geldi. Miroğlu, Türköne'nin asıl derdinin AK Parti olduğunu iddia etti.

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları Habertürk'e karıştırdı. Fetvalar aracılığıyla havuzların oluşturulduğunu ve bunun siyasete kanalize edildiğini söyleyen Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, bu paralarla yürütülen bir seçimde haksız rekabet oluşacağını söyledi.

AK PARTİ'YE KAPATMA GEREKÇESİ

Siyasi Partiler Kanunu'na göre siyasi partilerin mali yükümlülüklerinde, finansman konusunda çeşitli hükümlerin bulunduğunu anlatan Türköne, para gücüyle propagandanın yapıldığını ve bu gücün ister istemez oy oranlarına da yansıyacağını ifade etti. 17 Aralık soruşturması dahil bugün tartışılan bir çok konunda, bazı finansman kaynaklarının siyaset için kullanıldığına işaret ettiğini savunan Türköne, paraların toplandığı iddia edilen vakıfın, hayır işlerinin yanısıra siyaset içinde harcandığını iddia etti.

İTİRAZ MİROĞLU'NDAN

Türköne'nin sözlerine muhalefet eden Orhan Miroğlu ise bu sorunun parti kapatarak çözülemeyeceğini söyledi. Miroğlu'nun Türköne'nin asıl sorunun AK Parti olduğunu da ileri sürmesi üzerine ikili arasında sert tartışmalar yaşandı.

İşte canlı yayındaki o ilginç kapışma;