BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.378,20
HABER /  POLİTİKA

Mumcunun birleşme hayali

Anavatan DYP ile birleşecek mi? Nasıl bir birleşme olacak? Köşk oylamasında rengi ne olacak? ANAP lideri konuştu.

Abone ol

Anavatan lideri Erkan Mumcu, 'kapatın gelin' tarzında birleşmeye 'hayır' dedi. Mumcu, DYP çatısı altında birleşmeye de karşı duran Mumcu, yeni bir parti altında buluşmayı önerdi.

Mumcu, birleşme için "Bu işin bereketi yeni bir terkiptedir" diyerek Ağar'ın 'birleşme DYP çatısı altında olmalı' sözüne karşılık verdi. İttifaka karşı olduklarını yineleyen Mumcu, birleşme için şunları söyledi:

Medya aracılığı ile değil kendi aramızda konuşalım. Kapalı kapılar ardında konuşmayalım. Açık olmaya söz verdik. Olursa ne ala. Elimizden geleni yapacağız. Şimdiden oldu demenin yanıltıcı olabileceğini düşünüyorum.

ANAP'ın kapatılacağı fikrini düşünmek bile istemiyorum. Neyin ne için yapılacağı önemlidir. Aradığımız şey ittifak değil. Şu barajı aşmak için bir araya gelme fikri yok. Millet birleşin diyor. Bu iktidar gücünün değişmesini istiyor.

Yüzde 60'lardan yüzde 10'lara 15'lere düşen sağ partilerin durumunda rahatsız. Tarihsel ve sosyal karşılığı var ki birleşme olabilir diyorum. Kapatın gelin diyorlarsa öpelim birbirimizi ayrılalım.

İki parti arasında ittifakı vatandaş doğru görmüyor. Barajdan korktular da ittifaka tenezzül ettiler derler. Bu işin bereketi yeni bir terkiptedir. Millete karşı efendi olmak lazım" 

Aday olmadığı için politika belirlenmedi
Köşk seçimlerinde ortada net bir tabl olmadığının altını çizen Mumcu, "Bizden bir talepleri olmadı ki politikamızı belirleyelim. Adayı halk seçsin diyoruz. İki Türkiye manzarasından korkuyorum. Bir kesim diğer kesinin hayat şartlarını zorla değiştireceği endişesini taşıyor.

Erdoğan'ın aday olmama olasılığı daha fazla
Köşk tahmini sorulan Mumcu, "İstediğini ama tereddütleri olduğunu düşünüyorum. Erdoğan'ın aday olmama olasılığı artık daha fazla. İnanım ben bilmiyorum. Halkın seçmesi halinde kim olursa olsun diyorum.Bu kararı iki kişi verecek. Türkiye de ona uyacak. Bunlar Erdoğan ve Gül'dür" dedi.

Köşk seçimlerinde Ağar ile karşılıklı istişare ettikten sonra karar vereceklerini sözlerine ekledi.