BIST 10.247
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  GÜNCEL

Milletvekiliyle tartışmaya hapis

AK Partili Topuz'un aracına çarptıktan sonra hakret eden kadın, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz’un Beşiktaş’ta aracına arkadan çarptığı ve daha sonra hakarette bulunduğu öne sürülen Arzu Sevtap Dural, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Arzu Sevtap Dural ve avukatı katılmadı. Duruşmada Gülseren Topuz’un avukatı Barkın Alaçam hazır bulundu.

Hakim Ahmet Korkusuz, tanık Mustafa Hakan Akşit’in 2-3 duruşmadır hakkında zorla getirme kararı bulunmasına rağmen duruşmaya gelmediğini, dosyanın sürüncemede kaldığını belirterek, bu nedenle sanık avukatının mazeretinin reddine karar verdi.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Halit Kırşehirli, 27 Nisan 2005 tarihinde Arzu Sevtap Dural’ın aracıyla seyir halindeyken dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu Gülseren Topuz’un kullandığı araca arkadan çarptığını anlattı.

Sanığın 1.33 promil alkollü olduğunu, kaza nedeniyle müdahil ile aralarında tartışma çıktığını belirten Kırşehirli, sanığın müdahile küfürler ettiğini kaydetti.

Savcı Kırşehirli, sanığın "hakaret" suçundan cezalandırılmasını, "mütecaviz sarhoşluk" suçundan ise beraatına karar verilmesini istedi.

Hakim Korkusuz da, Dural’ı lehine olan eski TCK’nın 482. maddesi uyarınca "hakaret" suçundan 5 ay hapis ve 450 YTL ağır para cezasına çarptırdı.

Olayın sarhoşluk nedeniyle meydana gelmediği, trafik kazasından kaynaklandığını ifade eden Hakim Korkusuz, bu nedenle Dural’ın "mütecaviz sarhoşluk" suçundan beraatına karar verdi.