BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,18
ALTIN 2.472,51
HABER /  GÜNCEL

Mumcu ve Okkan anılıyor

Suikaste kurban giden iki önemli isim ölümlerinin yıl dönümlerinde bugün anılacak

Abone ol

24 Ocak 2001'de Diyarbakır'da 20 kişilik Hizbullah timinin saldırısında şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 24 Ocak 1993'te Ankara'da evinin önünde, arabasına konan bombanın patlaması sonucu suikaste kurban giden gazeteci Uğur Mumcu etkinliklerle anılıyor.

Okkan için memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesinde dün bir sempozyum düzenlendi. Diyarbakır'da Polis Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan anmaya ise adı Ali Gaffar olan 142 çocuk aileleriyle birlikte katıldı.

Mumcu’yu anma etkinlikleri, Ankara'da saat 11.00’de Batıkent Uğur Mumcu Parkı’ndaki Uğur Mumcu anıtına çelenk bırakmasıyla başlayacak. Saat 12.00’de de sevenleri ve yakınları karanfillerle ve mumlarla Gaziosmanpaşa semtinde Uğur Mumcu’nun sokağındaki evinin önünde olacak. “Buradaydık” başlıklı bir sinevizyon gösterisinin ardından Ufuk Karakoç tarafından bir dinleti gerçekleştirilecek. Daha sonra saat 14.30’da Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri ziyaret edilecek. Saat 19.00’da ise Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde “Uğur Mumcu Sesleniyor 2009: Güdümlü Hukuk, Peşin Yargı, Siyasal Kin” başlıklı bir sinevizyon gösteriminden sonra Uğur Mumcu Korosu bir konser verecek, Serkan Kırmızı da perküsyon gösterisi yapacak. Batıkent Ahmet Taner Kışlalı Konferans Salonu’nda ise saat 19.30’da “Uğur Mumcu’nun Ardından” başlıklı fotoğraf gösterisi ve Uğur Mumcu hakkında belgesel film gösterimi yapılacak.

Mumcu, İstanbul’da bugün saat 13.00’te Harbiye’deki Uğur Mumcu Anıtı önünde CHP İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği törenle anılacak.