BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Müjde! Ödenek miktarı belirlendi

İşte devletin destek vereceği çalışma gurubu ve ödenek miktar

Abone ol

Şırnak Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere 2013 yılında ödenecek olan 2012 yılı mazot, gübre ve toprak analizi destek miktarlarının belirlendiğini söyledi.

Şırnak Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar, ÇKS'ye üye çiftçilere hububat, baklagiller, sebze ve meyve alanları için dekar başına 2012 yılı için 4 lira mazot ve 5 lira gübre desteği, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları için 6.4 lira mazot ve 6.3 lira gübre desteği, süs bitkileri, özel çayır mera ve orman envali alanları için 2.7 lira mazot ve 3.7 lira gübre desteği, toprak analizleri için ise 2.5 lira destekleme yapılacağını bildirdi. 

EN GEÇ 31 ARALIK 2012'YE KADAR

Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin en geç 31 Aralık 2012 günü mesai bitimine kadar ÇKS'ye kayıtlı oldukları ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini ifade eden Tatar, "Başvuru sırasında çiftçilerden mazot, gübre ve toprak analizi desteği başvuru dilekçesi, ÇKS kaydını güncelleştirmemiş çiftçiler için güncelleştirilmiş çiftçi kayıt formu ve çiftçi belgesi, toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerden toprak analizi formu ve analiz raporu isteniyor" dedi.

BU YIL MAHSÜLLER İYİ

Ekinlerin olgunlaşma döneminde yağmurun daneyi bereketli yaptığını anlatan Tatar, bu yıl mahsullerin iyi olduğunu belirtti. Hükümetin ürün rekoltesini yüksek tutmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Tatar, "Ziraat Odası olarak, hükümetin bu uygulamasını destekliyoruz. Çiftçilerimize desteklerin artması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile temas halindeyiz. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için imkanlarımızı seferber ediyoruz" diye konuştu.