BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL

Çete liderliği iddiasıyla yargılanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çete lideri olduğu iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çete lideri olarak yargılandığı davanın ikinci duruşması, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Duruşma öncesinde bir açıklama yapan Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e şükranlarını sunarak, "Ne yerel ne de ulusal basında İzmir’de herhangi bir vatandaşımızdan bizim suçlu olduğumuza dair, yapılan bu suçlamaları yaptığımıza dair en ufak bir nazar bile değil, söz bile, bakış bile almadık" dedi.

aw000119_14.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğimiz yıl Mayıs ve Kasım ayında düzenlenen operasyonların ardından tutuksuz olarak yargılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 425 gündür tutuklu bulunan belediye personelinin davası, 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. 

aw000119_15.jpg

KOCAOĞLU'NA DESTEK

Duruşma öncesi Bayraklı Adliyesi önünde toplanan partililer, çeşitli sendika üyeleri ve çok sayıda vatandaş, sloganlar atarak Kocaoğlu’na destek verdi. 

aw000119_12.jpg

Adliye önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Kocaoğlu, “Tüm inançla geldik, arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşmasını istiyoruz. İnşallah hep birlikte onların özgürlüğünü bu akşam kutlarız” dedi.

aw000119_08.jpg

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERİN KALDIRILMASI

Bir basın mensubunun Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin sorusu üzerine Kocaoğlu, “Vallahi biz arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Ve İzmir’de birinci operasyonda 425 gündür, ikinci operasyonda 210 gündür tutuklu bulunan arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşmasını istiyoruz.

aw000119_06.jpg

CUMHURBAŞKANI'NA TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanımız sanıyorum dosyayı inceletti, değerlendirme yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Hem kendi adımıza hem de arkadaşlarımızın adına” diye konuştu.

aw000119_11.jpg

“SUÇLAMALARI YAPTIĞIMIZA DAİR EN UFAK BİR BAKIŞ BİLE GÖRMEDİK”

Yaklaşık bin kişinin oluşturduğu kalabalığın söz konusu iddialarda kendilerinin dürüstlüklerini temsil ettiklerini söyleyen Kocaoğlu, “İl başkanlarımız desteğe geldiler. 

aw000119_01.jpg

Zaten İzmirli hemşehrilerimiz de öyle. Tüm İzmirli hemşehrilerimiz hangi siyasi partiden, hangi düşünceden olursa olsun tüm milletvekillerimiz ve tüm Türkiye’den bizi tanıyan, bilen insanlar adaletin tecelli etmesini istiyor. 

aw000119_03.jpg

Umuyorum her şey güzel olur, arkadaşlarımız özgürlüğe kavuşur. Zaten bugüne kadar ne yerel ne de ulusal basında İzmir’de herhangi bir vatandaşımızdan bizim suçlu olduğumuza dair, yapılan bu suçlamaları yaptığımıza dair en ufak bir nazar bile değil, söz bile, bakış bile almadık. 

aw000119_10.jpg

Zaten bizi de ayakta tutan İzmirli hemşehrimizin, arkadaşlarımızın, eşlerimizin, dostlarımızın ve tüm siyasi örgütlerin haklılığımızı ve dürüstlüğümüzü temsil etmesidir” dedi.

İLK DURUŞMA NİSAN AYINDA GÖRÜLMÜŞTÜ


2011 Mayıs ve Kasım aylarında düzenlenen iki operasyonun ardından 19 Ocak 2012’de Özel Yetkili Savcı Birol Çengil’in hazırlayarak 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu iddianamenin kabul edilmesiyle başlayan yargı sürecinde ilk duruşma Nisan ayında görülmüştü.