BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.426,68
HABER /  GÜNCEL

Tarihi davada kritik gün!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, çıkar amaçlı suç örgütü lideri olmaktan 397 yıl yargılandığı tarihi dava bugün görülüyor

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çete lideri olmakla suçlandığı dava Bayraklı Adaliye’si 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Duruşma öncesinde açıklamada bulunan Başkan Kocaoğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e şükranlarını sunarak; "Ne yerel ne de ulusal basında İzmir’de herhangi bir vatandaşımızdan bizim suçlu olduğumuza dair yapılan bu suçlamaları yaptığımıza dair en ufak bir nazar bile değil, söz bile bakış bile almadık" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik geçtiğimiz yıl Mayıs ve Kasım ayında düzenlenen operasyonların ardından tutuksuz yargılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 425 gündür tutuklu bulunan belediye personelinin davası, 8. Ağır Ceza Mahkamesi’nde görülmeye başlandı. Adliye önünde toplanan partililer, çeşitli sendika üyeleri ve çok sayıda vatandaş ; ‘İzmir Azizdir Aziz kalacak’, ‘Kahrolsun AK Parti diktötörlüğü’ şeklinde sloganlar atarak, başkan Kocaoğğlu’na destek verdiler.

BU AKŞAM ÖZGÜRLÜĞÜ KUTLAYACAĞIZ’

Adliye önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Kocaoğlu; “Tüm inançla geldik arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşmasını istiyoruz. İnşallah hep birlikte onların özgürlüğüne bu akşam kutlarız” dedi.

Bir basın mensubunun Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin yönelttiği soruya Başkan Kocaoğlu; “Vallahi biz arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Ve İzmir’de 425 gündür tutuklu bulunan 210 arkadaşımzın özgürlüğe kavuşmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız sanıyorum dosyayı inceletti, değerlendirme yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Şükranlarımızı sunuyoruz. Hem kendi adımıza hem de arkadaşlarımızın adına” diye cevaplandırdı.

“SUÇLAMALARI YAPTIĞIMIZA DAİR EN UFAK BİR BAKIŞ BİLE GÖRMEDİK”

Yaklaşık bin kişinin oluşturduğu kalabalığın söz konusu iddialarda kendilerinin dürüstlüklerini temsil ettiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: “İl Başkanlarımız desteğe geldiler. Zaten İzmirli hemşehrilerimiz de öyle. Tüm İzmirli hemşerilerimiz hangi siyasi partiden hangi düşünceden olursa olsun tüm milletvekillerimiz ve tüm Türkiye’den bizi tanıyan bilen insanlar adaletin tecelli etmesini istiyor. Umuyorum her şey güzel olur arkadaşlarımızı özgürlüğe kavuşur. Zaten bugüne kadar ne yerel ne de ulusal basında İzmir’de herhangi bir vatandaşımızdan bizim suçlu olduğumuza dair yapılan bu suçlamaları yaptığımıza dair en ufak bir nazar bile değil, söz bile bakış bile almadık. Zaten bizi de ayakta tutan İzmirli hemşehrimizin , arkadaşlarımızın eşlerimizin, dostlarımızın ve tüm siyasi örgütlerin haklılığımızı ve dürüstlüğümüzü temsil etmesidir.”

2011 Mayıs ve Kasım aylarında düzenlenen iki operasyonun ardından 19 Ocak 2012 ‘de Özel Yetkili Savcı Birol Çengil’in hazırladığı ve 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamenin kabul edilmesiyle başlayan yargı sürecinde ilk duruşma Nisan ayında görülmüştü.