BIST 10.192
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL

Muhtardan skandal ihbar bebeği öldürdü

Bitlis'in Hizan ilçesinde muhtarın yaptığı ihbar akıllara durgunluk verdi. Asılsız ihbar yapan muhtar yüzünden bebek anne karnında öldü.

Abone ol

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Oymapınar köyü muhtarı Rahmi Güzel, kapalı köy yolunu açmak için Kaymakamlığa yaptığı asılsız ihbar nedeniyle geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

Hizan Kaymakamlığına bağlı karla mücadele ekipleri, kar nedeniyle yolu ulaşıma kapanan ilçeye bağlı Karbastı köyünde doğum sancısı çeken Türkan Yarav'ı (35) kurtarmak için harekete geçti.

ONU BIRAKIP, DİĞER KÖYE YÖNELDİLER
Bu sırada Oymapınar köyü muhtarı Rahmi Güzel tarafından köyde 7 kişinin dağda mahsur kaldığı ve donmak üzere olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine karla mücadele ekipleri Hizan Kaymakamlığınca Karbastı köyünden, Oymapınar köyüne yönlendirilerek öncelikli olarak donmak üzere olan 7 vatandaşın kurtarılması için çalışma başlatıldı. Ancak köye ulaşıldığında donmak üzere olan hiçbir vatandaşa ulaşılamadığı ve ihbarın muhtar tarafından yolun açılması için asılsız olarak yapıldığı anlaşıldı.

BEBEK ANNE KARNINDA ÖLDÜ
Öte yandan, Karbastı köyündeki doğum hastası Türkan Yarav ise uzun uğraşlar sonucu, bölgede görev yapan korucuların da desteğiyle askeri helikopterle köyden alınarak Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan tetkiklerde bebeğin anne karnında öldüğü tespit edildi.

Bunun üzerine Hizan Kaymakamı Sedat İnci, köy muhtarı Rahmi Güzel'i geçici olarak görevinden uzaklaştırdı.