BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.410,45
HABER /  DÜNYA

10 ay aradan sonra annesine kavuşuyor

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 10 ay önce dünyaya gelen ve annesi tarafından reddedilen y...

Abone ol

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 10 ay önce dünyaya gelen ve annesi tarafından reddedilen yavru aslan Sherlock, 1 ay içerisinde annesiyle aynı kafese konulacak.
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 4 günlükken annesinin reddettiği Sherlock adlı aslan, annesi ’Sinem’e kavuşacağı günü bekliyor. Doğumdan 4 gün sonra annesinin reddettiği küçük aslan, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz ve kendisi gibi veteriner eşi tarafından evde biberonla 69 gün boyunca beslendi. Daha sonra Hayvanat bahçesine getirilerek özel bir kafese koyulan yavru aslan Sherlock, aradan geçen 7 aylık zamanda büyüyerek kemikli et yemeye başladı ve yetişkin bir aslan görünümü kazandı.
Diğer yandan aynı alan içerisinde başka bir kafeste bulunan baba aslan Doruk ile anne aslan Sinem’in kurları görenleri eğlendirdi. Bir fabrikanın bahçesinde bakılan baba aslan Duruk’un bakıcısına zarar vermeye başlayınca hayvanat bahçesine bırakıldığını belirten yetkililer, Sherlock’un annesi Sinem’in ise hayvanat bahçesinde doğduğunu belirtti.
İlk defa geçen yıl anne olan dişi aslanın dünyaya getirdiği yavruların öldüğünü, sadece Sherlock’un hayatta kaldığını dile getiren yetkililer, doğumdan 4 gün sonra sağ kalan yavrusunu da reddettiğini kaydetti. Sherlock’un ev ortamında büyütüldüğünü, 69 günlükken hayvanat bahçesine getirildiği öğrenildi. Evde koltukta uyuduğu için barınağına da koltuk koyulduğu gözlendi. Daha önce günde 6 kilo kemikli et tüketen Sherlock, şimdi 8-9 kilo et yiyor. Bir ay sonra annesinin yanına götürülecek yavru aslan annesi tarafından kabul edilirse birlikte yaşayacakları, kabul etmezse ayrı barınak kurularak yanına eş getirileceği belirtildi.
(İHA)