BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,47
HABER /  DÜNYA

2 yıl önce öldü, evine yakalama kararı geldi

Adana’da girdiği cezaevinde lösemi hastalığına yakalanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gencin evine, öldükten 2 yıl sonra ya...

Abone ol

Adana’da girdiği cezaevinde lösemi hastalığına yakalanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gencin evine, öldükten 2 yıl sonra yakalama kararı geldi.
Eve tebligatın geldiği gün büyük üzüntü yaşadığını belirten anne, “Eğer oğlumu arıyorlarsa Küçükoba Mezarlığı’na gidip alsınlar, bana geri versinler” diyerek tepki gösterdi.
Aralık 2010’da üzerinde uyuşturucu çıktığı için çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Ejder Aydın, cezaevine girdikten sonra rahatsızlandı. 3 ay cezaevinde yatan Aydın, lösemi hastalığına yakalandığı belirlenince Şubat 2011’de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaklaşık bir yıl tedavi gören Ejder Aydın, uygun ilik bulunamaması nedeniyle 3 Mart 2012’de hayatını kaybetti.

ÖLÜMÜNDEN 2 YIL SONRA TEBLİGAT GELDİ
En büyük çocuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan 4 çocuk annesi Mihriban Aydın, oğlunun acısını yavaş yavaş unutmaya başlamışken eve gelen tebligatla büyük şok yaşadı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen tebligatta; yaklaşık 2 yıl önce hayatını kaybeden Ejder Aydın’ın Yargıtay tarafından kesinleşmiş 2 yıl 1 ay hapis cezası nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunuyordu. İlk başta yanlışlık olduğunu düşünen Mihriban Aydın, 5 gün arayla eve gelen ikinci tebligat üzerine adeta isyan etti.

“OĞLUMU MEZARLIKTAN GİDİP ALSINLAR”
Mihriban Aydın, oğlu hakkında yakalama kararı olduğunu öğrendiğinde büyük şok yaşadığını belirterek, “Ben oğlumun hayatını kaybettiğini ölüm kağıdı ile nüfus müdürlüğüne bildirdim. Cumhuriyet Başsavcılığı oğlumun kimlik numarasını girip, ölü olup olmadığını göremedi mi? Benim tekrar ateşimi yaktılar. Yaralarımı tekrar kanattılar. Bana sürekli çocuğunun arama emri var diye kağıt gelmesini kabullenemiyorum. Ben o kağıdın geldiği gün sanki oğlum yeni ölmüş gibi bir acı yaşadım. Eğer oğlumu arıyorlarsa Küçükoba Mezarlığı’na gidip alsınlar, bana geri versinler” dedi.
(İHA)