BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.411,88
HABER /  DÜNYA

Benim gözümde bir baba İbrahim Bey

Son 14 yıldır İbrahim Tatlıses’in menejeri olarak tanınan Eyüp Kanat, Tatlıses için, "Benim gözümde bir baba İbrahim Bey. Benim için hayal...

Abone ol

Son 14 yıldır İbrahim Tatlıses’in menejeri olarak tanınan Eyüp Kanat, Tatlıses için, "Benim gözümde bir baba İbrahim Bey. Benim için hayaldi İbrahim Tatlıses’le çalışmak" dedi.

Senin gözünde İbrahim Tatlıses’i tarif eder misin sorusuna Eyüp Kanat’ın cevabı kısa ve öz: ’Benim gözümde bir baba İbrahim Bey.
“Benim için hayaldi İbrahim Tatlıses’le çalışmak. Tanıştığımda hiç öyle bir hayal bile kurmadım. Tahmin etmezdim. Bana ilk iş teklif ettiğinde o anı hiç unutamıyorum. Ayaklarımı hissetmedim”

Senin gözünde İbrahim Tatlıses’i tarif eder misin sorusuna Eyüp Kanat’ın cevabı kısa ve öz: ’Benim gözümde bir baba İbrahim Bey. Bizimkisi 14 senelik bir baba oğul ilişkisi.

Türkiye gazetesinden Burcu Çetinkaya, İbrahim Tatlıses’in menejeri olarak tanınan Eyüp Kanat ile bir araya geldi; ikili Eyüp Kanat’ın başarı hikayesi ve İbrahim Tatlıses’le ilgili çok özel anılarını konuştu.

Son 14 yıldır İbrahim Tatlıses’in menejeri olarak tanıdığımız Eyüp Kanat öncesinde de bir çok ünlü ismi başarıyla temsil etmiş. Pınar Aylin’den, Asena’ya, İzel-Çelik-Ercan’dan Grup Gündoğarken’e kadar bir çok isimle çalışmış. Manevi babam dediği İbrahim Tatlıses ile çalışmak ise onun için bir hayalken gerçek olmuş. Bu uzun soluklu çalışma hayatında acı tatlı bir çok şey yaşamışlar. Eyüp Kanat’ın başarı hikayesini ve İbrahim Tatlıses’le ilgili çok özel anılarını konuştuk.

Menejerlik yapmaya nasıl başladın, bu sektöre nasıl girdin?
-Ben 20-25 sene önce magazin muhabirliği yapıyordum. O zamanlar dayım da klip yönetmeniydi. Pınar Aylin’in klibini çekiyordu. O çekimde Pınar’la tanıştık ve çok iyi anlaştık. Bana menejerlik teklif etti. O zamanın en iyi müzik şirketinde çalışıyordu ve bu iş teklifi benim de ilgimi çekti. Bu vesileyle bir anda müzik piyasasında Pınar’la çalışmaya başladım. 4 sene kadar çalıştık. Bu süre içinde şirketin diğer sanatçılarını da temsil ettim.

Sonra?
-Sonrasında askerliğim gelmişti ve Edirne’de askerliğimi yapıp geri döndüm. Aynı müzik şirketinde devam ettim, firma uluslararası bir başka müzik şirketine satıldı ve ben de oraya geçtim. Bir anda uluslararası bir şirket olduk. Yerli ve yabancı dünyaca ünlü sanatçılarla çalıştım ve aynı zamanda firmanın promosyon, reklam gibi işleriyle de ilgilendim.

Asena’yla çalıştınız kısa bir dönem. Nasıl yollarınız kesişti?
Sene 1999, benden yılbaşı için Asena Hanım’ın fiyatını istemişlerdi. O proje için toplantı yaptık ve aynı Pınar Aylin’le olduğu gibi ’Benimle çalışır mısın?’ dedi. Benim için zor bir karardı. Bir tarafta büyük bir uluslararası şirket diğer yanda Asena’nın teklifi. Ama iyi ki kabul etmişim. Asena’yla 2000 yılında çalışmaya başladık ama çok kısa bir süre sonra İbrahim Bey’le çalışmaya başladım.

İbrahim Bey’le nasıl tanıştınız? Çalışmaya nasıl başladınız?
(Gülüyor.) Ben Asena ile çalışmaya başladığımda İbrahim Bey’le tanışmıyorduk. Bir gün bir telefon geldi, İbrahim Bey ’Ben İbrahim Tatlıses. Bana görün’ dedi ve telefonu kapadı. Ben de o panikle Asena’yı aramıştım. Sonra bulunduğu yeri öğrenip İbrahim Bey’i ziyarete gittim. Yarım saat bir muhabbetimiz oldu. Asena kimle çalışıyor merak etmiş, tanımak istemiş. Ve biz Asena ile çalışmaya devam ettik. Sonrasında İzmir Fuarı vardı. İbrahim Bey haber yolladı, artık farklı bir vizyonda onu ileriye taşıyacak bir menejere ihtiyacı olduğunu, benimle çalışmak istediğini söyledi. O zamandan beri de birlikte çalışıyoruz.

-İlk tanıştığında veya öncesinde İbrahim Bey’le çalışacağını tahmin etmiş miydin?

- Benim için hayaldi İbrahim Tatlıses’le çalışmak. Tanıştığımda hiç öyle bir hayal bile kurmadım. Tahmin etmezdim. Bana ilk iş teklif ettiğinde o anı hiç unutamıyorum. Ayaklarımı hissetmedim. Odadan nasıl çıktım, nasıl gittim hatırlamıyorum bile, benim için rüya gibi birşeydi.

-14 senedir birlikte çalışıyorsunuz, bu kadar uzun süreceğini hissetmiş miydin başlarken?

-Uzun soluklu olacağına inanıyordum. O kadar çok seviyordum ki İbrahim Bey’i. Aileden gelen bir seygiydi bu , annem olsun, babam olsun, kardeşim olsun bizde çok sevilir. Ben İbrahim Bey’le çalışmadan önce de çok seviyordum.

Peki bu uzun soluklu çalışma sürecinde kavgalar yaşanmadı mı hiç?

• Çok yakın bir süre içinde de biz böyle birşey yaşadık aslında ama baba- oğul ilişkisi dedikleri böyle birşey işte. Gün geliyor tartışabiliyorsunuz, anlaşamayabiliyorsunuz ama sevgi hepsinin üstesinden geliyor.

• İbrahim Bey’le çalışmaya başladıktan sonra veya öncesinde içinde bulunduğun sektörde sana çıkarları için yaklaşan insanlar oldu mu? Sahte dostluklardan zarar gördün mü ?

• Bunu çok yaşadım. Son 3 sene öncesine kadar bu kadar farkında değildim. Başımıza bu talihsiz olay (İbrahim Tatlıses’in vurulması) geldikten sonra bunu daha net bir şekilde gördüm. Zaten piyasada çok fazla canım dediğim dostum da yok. Saysan 3-5 tane dostum diyebileceğim insan var ama 3 bin – 5 bin tane tanıdığım insan var. 5 tane dostum diyemem ama.

Bu sektör zor, düzenli bir hayat yaşamak zor. Hİç yorulduğun başka bir iş yapayım dediğin oldu mu?

• Hiç olmadı, çünkü çok severek çalışıyorum. İbrahim Bey’i çok seviyorum. İbrahim Tatlıses’le çalışmak kolay değil, ama 14 senedir hiç zorlanmadım çünkü onu yürekten seviyorum.

Talihsiz olay sizi nasıl etkiledi?
İlk başlarda isyan ediyordum ama şimdi şükrediyorum. Herşeyden önce bizim için önemli olan yaşamasıydı. İlk başlarda çok zor günler yaşadık. Ama şu anda baktığım zaman şükrediyorum. Dışardan baktığında çok kısa bir sürede ama bize göre bir ömür gibi gelen bir 3 seneydi, çok şükür zor şeyleri geride bıraktık ve İbrahim Bey yürüyebiliyor, dimdik ayakta.

Albüm?
Albüm hazır sadece okumalar kaldı. Çok kısa bir zamanda çıkacak inşallah.

Eyüp’ün hayatı nasıl, bütün koşturmalar arasında, senin kendine ayıracak zamanın oluyor mu?
Benim şöyle bir avantajım var. Avantaj mı desem dezavantaj mı bilmiyorum ama. (Gülüyor.) Ben evli değilim. Bu işi bekar olarak yapmak çok kolay ama evli olarak zor. Bir günün yok, bayramdı, sevgililier günüydü, yılbaşıydı. Boş günü olmayan, yoğun ve çok iyi bir sanatçıyla çalışmanın sonucu, eşim olsaydı sanırım kavga ederdik. Şu an bütün vaktimi İbrahim Bey’e ayırabiliyorum benim açımdan sakınca yok.

Hiç düşünmedin mi evlenmeyi? İbrahim Bey ne diyor bu konuda?
İbrahim Bey beni evlendirmeyi çok istiyor, bakalım kısmet. İstiyorum tabii ben de bir ailem olsun .
(İHA)