BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Muhalefete Aysun tepkisi

Aysun Kayacı, "Benim oyum çobanla eşit olamaz" dedi. Erdoğan tepki gösterdi. Tepkisiz kalan muhalefete de yüklendi;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Benim oyum çobanın oyuyla bir olur mu?” diyen manken Aysun Kayacı’yı ve bu sözlere tepki göstermeyen siyasi partileri eleştirerek, “Demokrasi, her seviyeden, her gelir grubundan, kökeni, ırkı, dini ne olursa olsun, her bir vatandaşın eşit oy hakkına sahip olmasıdır. Demokrasinin bu en asli unsurunu tartışmaya açanlara karşı siyasi partilerden hiçbir tepkinin gelmemesi çok manidardır” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 17. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Erdoğan, Kayacı’nın sözleriyle başlayan tartışmalara değinerek, şöyle dedi:

“Demokrasi vatandaşın özgür iradesiyle serbestçe, hiçbir baskı altında kalmadan oy kullanması ve kendi iradesiyle kendi yöneticilerini seçmesidir. Eğer bu özgürlüğü, bu eşitliği vatandaşın elinden alırsanız, orada demokrasiden hiçbir çeşidinden bahsedilemez.

Eğer oy vermedeki eşitliği tartışmaya açarsanız doğrudan demokrasiyi tartışmaya açmış olursunuz.

Demokrasinin bu en asli unsurunu, hatta demokrasinin bizzati kendisini tartışmaya açanlara karşı siyasi partilerden hiçbir tepkinin gelmemesi çok manidardır. Seçmelerin mahiyetini tartışmaya açmak, milli iradeyi kategorilere ayırmak, demokrasiyi tartışmaya açmakla eşanlamlıdır.”