BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Müdahale sonrası Erdoğan'ın toplantı davetini reddettiler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gezi Parkı protestolarını ve eylemleri değerlendirmek üzere görüşmesi beklenen kişilerden bazıları toplantıya katılmayacaklarını açıklarken CHP lideri Cumhurbaşkanı Gül'den 'liderler zirvesi' toplamasını istedi.

Abone ol

Türkiye'de hafta başında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gezi Parkı protestolarını ve eylemleri değerlendirmek üzere bugün bazı gruplarla bir toplantı yapacağı açıklanmıştı.

Ancak dün polisin Taksim Meydanı'na yaptığı müdahalenin ardından bu görüşmelerden bazılarının iptal edildiği açıklandı.

Erdoğan'la görüşmesi beklenen kişilerden gazeteci Hayko Bağdat ve Greenpeace Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı, Başbakan Erdoğan'ın yapacağı görüşmelere katılmayacaklarını açıkladı.

Gazeteci Hayko Bağdat görüşmeye katılmayacağını Twitter'dan açıkladı ve "Taksim Dayanışma'nın tavrına uygun olarak yarın yapılması planlanan Başbakanlık'taki toplantıya katılmayacağım" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yapacağı bir diğer görüşme ise Greenpeace'den Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı'yla olacaktı. Atıcı, Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden aranarak davet edildiğini belirtti.

Ancak Atıcı, "Mevcut şiddet ortamında mesajın sağlıklı bir şekilde iletilemeyeceği ve düzgün bir diyalog ortamı olamayacağı" gerekçesiyle Başbakan'ın görüşme teklifini reddettiğini açıkladı.

Greenpeace'den yapılan yazılı açıklamada da "Greenpeace barışçıl ve demokratik bir ortamda, çözüm odaklı yapılacak her türlü görüşme davetine açıktır. Fakat Başbakan'la bir görüşme olmadan önce şiddet sona ermelidir" denildi.

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı liderler zirvesi toplamalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün gece geç saatlerde parti MYK üyelerini toplantıya çağırdı.

Toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'na 'liderler zirvesi düzenlemesi' çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu açıklamasinda, "Gençlerin talepleri halkta bir karşılık bulmuş ve artık meşrulaşmıştır. Bu taleplere bütün siyasal partiler kulak kabartıp gereğini yapmalıdır. Bu süreçte polis ile halkı karşı karşıya getiren yönetim anlayışına süratle son verilmesi zorunludur. Yine bu süreç içinde orantısız güç kullanan kamu görevlilerinden hesap sorulacağı, kamuoyuna bütün açıklığıyla dile getirilmeli.

"İçinde bulunduğumuz toplumsal koşullar dikkate alınarak siyasal partiler miting yapmamalı, tansiyon düşürülmelidir. Bütün bunlar dikkate alınarak, Sayın Cumhurbaşkanı'na bir çağrıda bulunuyoruz. Bu kritik süreçte Sayın Cumhurbaşkanı süratle bir liderler zirvesi gerçekleştirmelidir" dedi.