BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.394,01
HABER /  GÜNCEL

Taksim'e sabaha karşı müdahalesi

Taksim'de gece müdahalesi... Polis önce Taksim Meydanı'ndaki gruba ardından da Gezi Parkı'na müdahale etti.

Abone ol

         İNTERNETHABER - SAAT SAAT GELİŞMELER       

04.40: Göstericiler ve polislerin çatışmaları sonucu savaş alanına dönen Taksim Meydanı, gece temizlik ekipleri tarafından temizlendi. Yerler suyla yıkandı. Eylemcilerin parçalayarak yaktıkları araçlar, çekiciler tarafından kaldırıldı.

03.15: Biber gazlı müdahale nedeniyle çadırlar boşalırken, çevik kuvvet ekipleri Gezi Parkı'na girmedi. Gazın dağılmasının ardından bazı göstericiler çadırlarına döndü.

03.06- Eylemciler Gezi Parkı'na atılan gaz bombalarını yangın söndürme tüpleri kullanarak etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Saat 03.00 : Gezi Parkı'na da gaz bombası atılınca, çadırlarda kalan bir çok gösterici gazdan etkilendi.

02.48- Polis Gezi Parkı'na yeni bir müdahale başlattı. Parktaki CHP'li vekiller Divan Otel'e sığındı.

01.55- Bir iş makinesi Taksim Meydanı'ndaki enkazı temizliyor. İş makinesine TOMA'lar yakın korumalık yapıyor.

01.55- İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

00.09- Harbiye'de polisle göstericiler arasındaki çatışmalar devam ediyor. Polis gösterici gruba biber gazıyla müdahale ediyor.

22.54- Taksim Meydanı'ndan dağılan gruplar ile polisin ara sokaklarda çatışması sürüyor.

22.40- Polis Gezi Parkı'ndan çekildi.

GEZİ PARKI BU HALE GELDİ (TIKLAYIN)

a.20130611225811.jpg

22.31- Polisin müdahalesi sonrası Gezi Parkı'ndaki bazı ağaçlar alev aldı.

22.14- Polisin müdahalesi sonrası dağılan göstericiler, İstiklal Caddesi, Sıraselviler, Tarlabaşı ve Harbiye yönünden sloganlar atarak, tekrar Cumhuriyet Anıtı önüne gelmeye başladı.

22.12-Polisin alanda plastik mermi attığı iddia edildi. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndaki göstericiler polis karşıtı sloganlar atıyor.

a.20130611223124.jpg

22.10- Polis Gezi Parkı'nın Taksim girişinden parka yoğun bir şekilde gaz bombası atmaya başladı. Gezi Parkı'nın girişinde bulunan bir mobil araç da yanmaya başladı.

22.05- TOMA, Gezi Parkı'na doğru yoğun bir şekilde basınçlı su sıkılıyor.

a.20130611220615.jpg
22.03- Bir grup polis, Dolapdere'ye doğru müdahale başlattı.

21.58- Vali Mutlu: Gezi Parkı'ndaki eylemlere son verilmesini rica ediyorum

21.56-Vali Mutlu: Bunu Gezi Parkı'na müdahale olarak görmeyin. Bu marjinal gruplara yöneliktir.

21.50- DHA: Polis, Gezi Parkı'nın ön tarafındaki bazı çadırları yıkıyor. 

21.47- Vali Mutlu: 15 gündür bu ortamı ve İstanbullulara yaşatmış olanlara karşı farklı bir yöntem izlendi. 15 gündür Taksim alanını halkımıza açmış olan devlet irademizin bugünkü tecellisi itibariyle güvenliğin tam olarak sağlanıncaya kadar halkımızın orada olmaması konusunda ricamı yineliyorum.

21.45- Vali Mutlu: Polisin müdahalesi sonrası marjinal gruplar dağıtıldı. Vatandaşlarımız da geri çekildi. Alanın boşaltılmasını değerli halkımızla paylaşmak istiyoruz. Marjinal gruplarla emniyet güçlerimiz arasında çatışma vardır. Emniyet teşkilatımız kararlı bir şekilde sürdürmektedir.

21.44- İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu açıklama yapıyor.

VALİ MUTLU'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR... (TIKLAYIN)

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, polisin Taksim Gezi Parkı'na müdahale ettiği sıralarda kameraların karşısına geçti. (HABERİ OKU)

44102.jpg

21.42- NTV'nin haberine göre, polis şu sıralar Taksim Gezi Parkı'na müdahale ediyor.

21.37- Taksim Meydanı'nda polisle göstericiler arasındaki çatışmanın şiddeti arttı. Gösteriler polise havai fişek atıyor.

a.20130611213839.jpg

21.20 Taksim'de gösteriler ele geçirdikleri mobil GSM aracını ateşe verdi.

21.01- Taksim Meydanı'nda bir süre ara verilen müdahale yeniden başladı. Göstericiler şu sıralarda polise havai fişek atıyor.

20.44- Eylemcilerin twitter'dan paylaştığı bilgilere göre, polisin müdahalesinden Gezi Parkı'nda bulunan çok sayıda çocuk da olumsuz etkilendi.

20.35- Polisin Meydan'daki eylemcilere karşı kullandığı gaz bombalarından birkaçı Gezi Parkı'na düştü.

20.31- Gezi Parkı'nda gazdan etkilenenler park dışına çıkarılıyor. Gezi Parkı eylemcileri polisin parka girmemesi için barikatlar kuruyor. Gezi Parkı'ndaki kalabalık polisi alkışlarla protesto ediyor.

20.20- Taksim Meydanı'na çok sayıda ambulans giriş yaptı.

20.15- Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne çekilen çevik kuvvet ekipleri Taksim Meydanı'ndaki göstericilere karşı müdahale başlattı.

19.42- Dolapdere çevresinde bir grupla polis arasında çatışma sürüyor.

19.20- Göstericiler, Taksim Meydanı'ndaki molozları temizlemek için gelen bir kamyonu ele geçirdiler.

19.00- Polisin Taksim Meydanı'ndan çekilmesinin ardından göstericiler yeniden bayrak ve flama asmak için harekete geçti.

GÜNDÜZ SAATLERİNDE NE OLDU?

GELİŞMELERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

14.21: POLİS ÇEKİLDİ : Gezi Parkı'nda polisin kısa süreli müdahalesinin ardından eylemciler merdivenlere dizildi. Polis ise geri çekildi. İşte yeni gelen fotoğraf;

2.20130611142306.jpg

14.18 : Taksim'in Harbiye çıkış kısmından dumanlar yükseliyor. Buraya bir grubun barikat kurduğu söyleniyor.

1.20130611141953.jpg

14.12 : VALİ'DEN FLAŞ TWİT : Polisin Gezi Parkı'na girdiği haberinin ardından Vali Mutlu'dan bu uyarı twiti geldi;
screen-shot-2013-06-11-at-2.13.17-pm.png
Vali bu twitten 25 dakika önce ise şunları yazmıştı;

*GEZİ'DE BEKLEYİN! Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan,sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi,olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim! Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun,GEZİ'de bekleyin!

14.04 : SICAK GELİŞME: Taksim'den gerilim yeniden tavan yaptı. Polis Gezi Parkı'na girdi. Ancak eylemcilere müdahale etmiyor. Bu arada, Gezi Parkı'ndaki bazı göstericiler 'polis dışarı' sloganları atıyor.

gezi-insan-zincirine-gaz.jpg
12.20 : VE POLİS ÇEKİLİYOR : Taksim'e sabah pankart operasyonu yapan polis meydandan çekilmeye başladı.

11.42:
TOMA'YI YUMRUKLUYORLAR: Marjinal gruplar, eylemcileri provoke edip olayları büyütmek için yoğun çaba harçıyor. Bazıları da polise taş, bilye ve molotof bombası atıyor. TOMA aracının camlarını yumruklayan eylemciler dikkat ekiyor.

11.25 - TAKSİM SON DURUM : Taksim'de şu anda sakinlik hakim. Gezi eylemcileri elele tutuşarak polisin etrafında insan zinciri oluşturdu. Bunun sebebi polise taş atılmasının önüne geçmek. Yapılan bu ilginç koruma kalkanı da işe yaradı ve meydandaki tansiyon düştü. 

taksim-gezi-parki-elele.jpg

11.15: 
VALİ 'GEZİ'YE GİDEBİLİRİM' : İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu sabah 07.30'da başlayan Taksim müdahalesinin ardından kameralar karşısına geçti. Gezi Parkı eylemcilerine teşekkür eden Vali Mutlu eylemcilere ılımlı mesajlar verdi.

Kapımız herekese açık diyen Mutlu, ''Gezi Parkı'na gidebiliriz. O gençlerle farklı şekillerde temaslarımızı sürdürüyoruz. Bugün de iyi duruş sergilemişlerdir tekrar teşekkür etmek istiyorum. Kendilerini eylemci gruplardan ayırmışlardır. Polismizin yaptığı çalışmaya katkı sunmuşlardır.Bizim insanımızla bu manada her ortamda görüşmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.'' dedi.
         (AÇIKLAMANIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN)        

10.27: SIRASELVİLER'DE BARİKAT KURDULAR:
Sıraselviler'in meydana giriş bölümünde yüzleri maskeli gruplar küçük çaplı barikat kurmuş durumda. Slogan atan göstericiler zaman zaman taş atıyor. Polis eylemcileri izliyor.

gezi-parki-müdahale-polis-.jpg

10.19: Metro seferler Osmanbey'e kadar, belediye otobüsleri de Ömer Hayyam'a kadar çalışıyor

10.16: İTÜ önünde kurulan barikatı açma çalışmaları devam ediyor. Kepçeler molozları kaldırıyor.

10.01: Göstericilerin attığı molotofkokteyli, TOMA'yı alev topuna döndürdü. Diğer iki TOMA'nın müdahalesiyle yangın daha fazla büyümeden söndürüldü.

09.51: Talimhane ve Cihangir tarafında polisle göstericiler arasındaki arbede yer yer devam ediyor

taksime-müdahale-gezi-parki-galeri.jpg

09.45: GEZİ EYLEMCİLERİ MOLOTOFÇULARI İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR: Gezi Parkı eylemcileri, sabah başlayan müdahaleden itibaren sağduyu çağrısı yapıyorlar. Polise taş atanları birebir ikna etmeye çalışıyorlar.

09.40: POLİS ANITI KORUMAYA ALDI: Polisler pankartlardan temizlenen Atatürk Anıtı etrafını korumaya almış durumda. Polis zaman zaman kendilerine taş ve molotof atan gruplara biber gazı sıkmaya devam ediyor.

anit.jpg

09.40: VALİ'DEN ÖNEMLİ UYARI : Vali Mutlu twitter üzerinden provakasyon yapılacağına dair uyarı twiti attı:

screen-shot-2013-06-11-at-9.38.44-am.png
İstanbul Valisi Vali, Gezi Parkı'na kesinlikle müdahale olmayacağını hedefin Taksim Meydanı'ndaki pankartlar olduğunu açıkladı. Meydana giren polisler pankartları temizleyip AKM'ye büyük bir Türk bayrağı ve Atatürk posteri astı.

09.25: VALİDEN GENÇLERE TEŞEKKÜR: Vali Mutlu, twitter sayfasından açıklama yaptı

screen-shot-2013-06-11-at-9.27.41-am.20130611093023.png


09.00 : MEYDAN GAZ ALTINDA KALDI : Tarlabaşı ve Talimhane tarafında göstericiler, taşlar ve molotoflarla saldırırken, polisler de biber gazı ve su sıkarak eylemcileri püskürtmeye çalışıyor.

taksim-gezi-parki-gaz.jpg

08.23: EYLEMCİ TOMA ALTINA YATTI: İki gösterici TOMA önüne yatarak müdaheleyi engellemeye çalıştı. Göstericilerin maske, baret ve gaz maskeleri taktıkları görülüyor. 

08.20: POLİS ARACINA DÖNÜŞ Polis aracına alınan bir direnişçi, araçtan Taksim Meydanı'na seslendi. Direnişçi, 'Arkadaki müdahaleyi durdurun. Direnip direnmeyeceğimize karar vermek için bir toplantı yapalım. Gezi Parkı girişinde toplanalım. Polis Gezi Parkı'na dokunmayacağının sözünü verdi. Çadırlara dokunulmayacağının sözünü verdi' şeklinde anons yaptı.

VALİ TWİTTER'DAN DUYURDU

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, twitter'dan "Amacımız müdahale değil anıt ve çevresindeki pankartları temizlemek." diye yazdı.

08.45 : İKİ PLATFORMDAN AÇIKLAMA : Taksim Dayanışması Platformu "Lütfen saldırıda bulunmayalım!!" ve "Biri göstericileri hedef atan polisi acilen durdurmalı !!!!!" şeklinde tweet attılar.

taksim.20130611093050.jpg

Taksim Platformu ise twitter sayfasından "Polis marjinal ve marjinal olmayanı nasıl ayırıyor? Niye bugüne kadar molotof atan olmadı? Bu bir kurgu mu? Yöntem bu mu olmalıydı?" diye sordu.  Platform, ayrıca "süreç doğru yönetilemiyor. Halkın sağduyusu yönetim de yok! Neden demokratik yollar denenmiyor? Bu müdahale biçimleri süreci nereye götürür?" diye yazdı.

eylem.20130611101106.jpg

Bir grup eylemci polisle gezi eylemcileri arasına elele tutuşarak zincir oluşturdu. Bu şekilde çatışmayı önlemeye çalıştı.

08.30 : EYLEMCİLER DUMAN ÇIKARTAN METARYELLER KULLANDI : Polisle bir grup gösterici arasında çıkan çatışma sonrası Vali Mutlu, "Bazı eylemciler sis ve duman çıkartan metaryellar kullandılar. Amaçlarının polisin aşırı gaz kullandığı intibası yaratmak olduğuğunu bilelim." diye tweet attı.

08.00 : AKM'DEKİ PANKARTLAR TOPLANIYOR : Eylemciler polisle görüşerek meydandaki çadırlara dokunulmamasını istedi, polis de bu isteği kabul etti. Polis anıt ve AKM önündeki afişler kaldırıyor. Atatürk Kültür Merkezi üzerinde çok sayıda örgütün pankartı var. Polisler binaya girerek afişleri tek tek topluyor.

POLİS ÖZÜR DİLEDİ

Polis sıkılan biber gazından etkilenen vatandaşlardan anons yaparak özür diledi. Çevik Kuvvet ekipleri "Taş atmayın biz de gaz sıkmayalım" şeklinde anons yaptığı belirtiliyor.

POLİS BÖYLE ANONS YAPTI

Göstericilere herhangi bir müdahale yapılmayacağını söyleyen polis ekipleri, “Lütfen dikkat. Hiçbir şekilde Gezi Parkı’na ve Gezi Parkı içerisindekilere müdahale yapılmayacaktır. Polisin burada bulunma amacı Atatürk Anıtı ve AKM çevresine düzenleme yapmaktır. Lütfen Gezi Parkı merdivenlerinin üstüne çıkınız. Grup sözcülerine sesleniyorum. Bu tarafa kimseyi göndermeyiniz. Sizlere müdahale edilmeyecek. Yarım saattir buradayız. Hiçbir kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Sizlere yardımcı oluyoruz.” diye sık sık anons yaptı.

toma.20130611112348.jpg