BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Sosyal medyada bir Erdoğan yalanı daha!

Odatv'nin CNN International'da Erdoğan'ın Hitler ilan edildiği iddiası sosyal medyayı salladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- Gezi Parkı olayları ile ilgili sosyal medyaya bir iddia daha düştü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CNN tarafından "Avrupa'nın Hitler"i olarak ilan edildiği iddia edildi ancak gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı.

İddialara göre CNN muhabiri Arwa Damon'un Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesini anlatırken Başbakan Erdoğan'ı "Avrupa'nın yeni Hitler'i"diyerek tanımladığı söylendi. Bu haber de sosyal medyada yayılarak büyüdü.

İddiayı ilk ortaya atan Odatv isimli internet sitesiydi. Site Twitter hesabından CNN International'da Erdoğan'ın Hitler olarak sunulduğunu söyledi. 

Ancak bu iddia CNN International tarafından dillendirilmedi, meydanda bulunan ve kameranın kadrajına giren bir kişi tarafından söylendiği iddia edilen sözler CNN'in kendi görüşüymüş gibi sosyal medyaya yansıtıldı. Bunun üzerinde çok sayıda kullanıcı daha önceki sosyal medya yalanlarında olduğu gibi haberin doğrusunu araştırmadan aynı bilgiyi paylaştı

O twitlerdan bazıları...

odatv: Güncelleme 21:23 CNN International:"Avrupa'nın yeni bir Hitler'i var" dedi. Dünya Türkiye'deki faşizmi artık tanıyor 

genclikbirligi: CNN International: Avrupa'nın yeni Hitler'i Erdoğan.

kaacyiloldu: Cnn International: Avrupa'nın yeni Hitler'i Erdoğan.

antropomorfik: Canlı Yayında Kamerası Tekmelenen CNN International; "Avrupa'nın Yeni Bir Hitler'i var."

Yilmaz_Tekin: RT @eylemarisoy: CNN International: "Avrupa'nın yeni bir Hitler'i var" dedi. Dünya Türkiye'deki faşizmi artık tanıyor.

ebrugoker: CNN international : "avrupa'nin yeni Hitler'i Erdogan" 

su_haviva: RT @melikekarakarta: Arkadaşlar, CNN Int'l, Erdoğan'a "Avrupa'nın yeni Hitler'i" demedi. Bunu diyen aniden kameraya ve Arwa'ya yaklaşan bir başka kişiydi.

SOSYAL MEDYAYA BÖYLE YANSIDI

 odatv-twit.jpg

erdogan-yeni-hitler.jpg



CNN International'ın sitesinde ise haber şu şekilde verildi:

http://edition.cnn.com/2013/06/11/world/europe/turkey-protests/index.html?sr=sharebar_facebook




POLİS ÖZÜRLÜYE TOMA İLE SU SIKTI


Taksim'e müdahale sırasında kaydedilen bir görüntü tepki aldı. Polis, Toma ile özürlü bir vatandaşa su sıktı. (TAMAMINI OKU)
polis-özürlüye-toma-ile-su-sikti.jpg

TAKSİM CEHENNEMİ YAŞADI

Polis önce Taksim'deki pankartlar için çıktı meydana. Ardından gece yarısı müdahale geldi. Taksim Gezi Parkı'na sıkılan gazlarla cehenneme döndü. Dün gecenin özeti (DEVAMINI OKU)
gezi-parkina-müdahale-.jpg

ANKARA'DA GEZİ PARKI MÜDAHALESİ
Ankara'da polis, Taksim'de yaşananları protesto etmek amacıyla toplanan gruba Kenndy Caddesi'nde müdahale etti. 1 saat arayla yapılan iki müdahale ile ortalık fena karıştı.

ankarada-gezi-parki-müdahalesi.jpg

TAKSİM'DEN EZBER BOZAN FOTOĞRAF

Yaklaşık iki haftadır çeşitli görüşlerden eylemcilere ev sahipliği yapan Taksim bugün de ezber bozan bir kareye sahne oldu.
taksimden-sembollü-günün-fotoğrafi.jpg
GÖKÇEK'TEN NİHAT DOĞAN'A FIRÇA

Habertürk'te canlı yayına çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Nihat Doğan arasındaki diyalog programa damga vurdu.
melih-gökçekten-nihat-doğana-firça.jpg