BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,38
HABER /  POLİTİKA

Muammer Güler cemaat için ne dedi?

Yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala görevini eski içişleri Baknı Muammer Güler'den devralıyor.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı devir teslim töreninde Muammer Güler İçişleri Bakanlığı görevini Efkan Ala'ya devretti. Güler veda ederken 'Hakkımı helal etmiyorum" diyerek sert mesajlar verdi. 

İşte Güler'in söyledikleri;

Öncelikle bu dönem içerisinde çözüm sürecinin çok değerli bir anlamı vardır. Özellikler bugün bu çözüm sürecinin ısrarla sürdürülmesini, korunma gerektiğini ifade ediyorum.

17 Aralık tarihinde Başbakanımıza görevimden atılımı talep etmiştim, yeni kararnameyle göreve atnamış olan Efkan Ala'ya başarılar diliyorum.

Son yaşanan olayla ilgili, soruşturmanın niteliğyle , işleme konuluş tarzıyla hiç bir kurala uyulmaması konusunda görüşlerimi iletmiştim uzatmak istemiyorum ancak yaptığımız hiçbir gayriresmi işlemimiz olmamıştır. Soruşturmaya hiçbir etkimiz olmamıştır. Herşeyin baştan kurgulandığı bir operasyon olmuştur. Elbette devletteki hizmette devamlılık asıldır, bu görev elbette yürütülecektir. 

Beni bu göereve layık gören Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bütün çalışma arkadaşlarıma herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Keşke bu operasyonla keşke bu hançeri başkaları vurmuş olmasından dolayı üzüntümü dile getiriyorum. Her şey açıklığa çıkacaktır. İnşallah Türkiye bu sıkıntıları yaşamayacaktır.

Sayın Bakanım size teşekkür ediyorum Allah yardımcınız olsun, hayırlı olsun.