BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Fıkrayla bıraktı

Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecilik görevini Mevlüt Çavuşoğlu’na devrettiği törende fıkralı gönderme yaptı.<br/>Bağış, A...

Abone ol

Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecilik görevini Mevlüt Çavuşoğlu’na devrettiği törende fıkralı gönderme yaptı.
Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığı ve personeline veda etti. Bağış kızı Ecehan ile geldiği bakanlıkta son kez kürsüye çıktı ve konuşma yaptı. Çavuşoğlu, Bağış ile dostluklarının Amerika’da başladığını hatırlatarak, Bağış’ın kendilerine hep destek olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “Elbette hayatımızda sadece kardeşlik ilişkileri değil, önemli zamanlarda da birbirimize destek olduk” şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, Avrupa Bakanlığı görevine gelmenin zor olduğunu belirterek, “Sayın Egemen Bağış ve sayın bakanın değerli çalışma arkadaşları çıtayı çok yükselttiler. Hem Avrupa içinde Türkiye’yi anlatmakta hem de Türkiye içinde Avrupa Birliği ve standartlarının önemini anlatmakta ve reformların yapılmasında kendisinin çok büyük emeği vardır. Esasen bugün Sayın Başbakanımızın takdiriyle müstakil bir AB Bakanlığı varsa, bunda en büyük emek Sayın bakanımızın, değerli kardeşimindir. Böylesine hazır kurulmuş ve çok iyi noktaya gelmiş Bakanlığı daha ileriye götürmek büyük bir yükümlülüktür aynı zamanda çalışma arkadaşlarımızla beraber oluşan ekip ve bugüne kadar geldiği nokta ise bizim için büyük bir kolaylıktır” dedi. Çavuşoğlu, Bağış’ın Başbakan Erdoğan’ın Bakan revizyonunu açıkladıktan sonraki tavrının örnek olması gerektiğini sözlerine ekledi.

"ÇAVOŞOĞLU BİR KAZANÇ"
Bağış, Çavuşoğlu’nun göreve gelmesinin AB Bakanlığı için kazanç olduğunu belirterek, "Çavuşoğlu’nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı’na seçilmiş olmasının Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk bireysel diplomatik başarısıdır. Bugüne kadar bu kadar üst düzey uluslararası konumda görev yağan başka bir vatandaşımız yoktur" ifadelerini kullandı.
Kader arkadaşlığının AK Parti’nin kuruluş yıllarında başladığını söyleyen Bağış, "AK Parti’yi tanımayanlar, AK Parti’ye ikbal penceresinden bakanlar bu kader arkadaşlığını anlamayabilir. Şahsi ikbali uğruna ülkenin ve milletin emanetini göz ardı edenler Başbakanımızın yol arkadaşı olma kıymetini anlamamış olabilir. Ama biz bunun çok net farkındayız" şeklinde konuştu.

İŞTE O FIKRA
Temel fıkrası anlatan Bağış, Temel’in Trabzon’a gidecek uçakta başkasının yerine oturduğunu belirtti. Bağış, Temel’in ısrarlara rağmen koltuktan kalmadığını söyleyerek, Temel’in kulağına uçak pilotunun bir şeyler söylemesinden sonra derhal koltuktan kalktığını ve Temel’e pilotun ‘bu koltuk Trabzon’a gitmiyor dediğini aktardı. Bağış, “Herkes şunu bilsin ki, AK Parti çok büyük bir ailedir. Bu ailenin içine fitne sokmak isteyen, bu aileyi bölmek isteyen mihraklar hep oldu, eminim bundan sonra da olacaktır. Bu zamana kadar fitne tohumunu biz kardeşlikle yok ettiysek, bundan sonra da bütün bu çabaları, tuzakları inşallah birlikte bozguna uğratacağız” dedi.
Bağış, Çavuşoğlu’nu AB Bakanlığı yaka rozetini ve bir kalem hediye etti. Kızı ise Çavuşoğlu’na çiçek hediye etti.
Çavuşoğlu da Bağış’a AK Parti Dış İlişkiler rozeti ve çiçek takdim etti.
(İHA)