BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türköne ağzından kaçırdı! Asıl amaç bu mu?

Türköne, yolsuzluk operasyonundaki paraların hükümetin dini ideolojisi için gizli bir fon olduğunu iddia etti.

Abone ol

Dershane tartışmasında imam hatip öğrencilerinin önünü açmak için dershanelerin kapatıldığını iddia eden Zaman gazetesinin yazarı Mümtazer Türköne, yolsuzluk iddiasıyla başlatılan operasyon için çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.

Hükümetin gizli bir fon oluşturduğunu ifade eden Türköne, paraların şahsi amaçlar için kullanılmadığını ele geçirilen paralarla imam hatip lisesi yapılacağını doğruladı. Türköne hükümetin imam hatipler için oluşturduğu fonun suç olduğunu ifade ederek istifa atmesi gerektiğini söyledi.

Türköne'nin bu iddiasına diğer konuklar vatandaşın buru yanlış anlayabileceğini söyleyerek tepki gösterdi. Ümit Özdağ bu sözlerin dinleyenlerde "Parayı bile din için kullanacaklar" yorumunu doğurabileceğini söyledi.

Türköne iddiasını şöyle ifade etti:

GAYRİ KANUNİ FON OLUŞTURULMUŞ

Başbakan dedi ki milletin parasına dokunanları biz de affetmeyiz dedi. Burada bahsedilen milletin parası değil devletin parası değil, bu bir ipucu veriyor.

En önemli ipucu Halk Bankası Başkanı imam hatiplere bağış parası olduğunu söyledi. Bugün hükümet yanlısı bir gazetenin manşetinde de vardı 'Hükümetin din hizmeti politikası baltalanıyor' diye. 

İMAM HATİP İÇİN GİZLİ FON 

Hükümet imam hatip inşası için gayri kanuni fon oluşturmuş. Bu planlar, kara para aklama işinde bu fona zorunlu bağışlar alınmış. Doğrudan imam hatip liselerini din eğitimini baltalama diyerek vurguladılar.

Bu imam hatip liseleri politikalarını finanse etmek için fon oluştuğu bu bağışların bir şekilde alındığı görülüyor. Rıza denilen adam neden durup dururken bağış yapsın ki imam hatibe?

Hükümetin din eğitimi politikası var ve bunun finansı için gayri kanuni fon oluşturulmuş.

Bu paralar getirilip götürülürken tırtıklayanlar da var. Başbakan kısmından bakarsak ahlaken sorumluluk yok kendi ideolojisine uygun davranıyor ama hukuken çok sakat. Hükümetin istifa etmesini gerektirecek kadar ciddi bir hata. Hükümet denetimsiz sir fon oluşturamaz. Ben asıl meselenin bu olduğu kanaatindeyim.
 




Türköne'nin bu iddiası Cemaati bile kızdırdı: Dershaneler imam hatip için kapanıyor

Zaman'ın etkin ismi Türköne öyle bir tez attı ki ortaya hem cemaatten hem AK Partili yazardan sert azar işitti.

turkone-imam-hatip.jpg