BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.445,79
HABER /  SPOR

Mourinho rakiplerini topa tuttu

Mourinho, Premiership’te mücadele ettiği rakipleri Manchester United ve Arsenal’e ateş püskürdü.

Abone ol

Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho, Premiership’te mücadele ettiği rakipleri Manchester United ve Arsenal’e ateş püskürdü.

Dobra dobra konuşmasıyla ünlü Portekizli teknik adam vatandaşı olan Cristiano Ronaldo’yu sürekli olarak kendini yere atmakla suçladı ve ayrıca Arsenal’in genç oyuncularını da tiye aldı.

"Bu sezon United hiçbir sakatlık sorunu yaşamadı ve her oyuncusu oynayabilecek durumda. Şampiyonlar liginde oynadılar ve rakiplerinin bir golü sayılmadı, kendi attıkları golü ise biliyorsunuz. Fulham’a gittiler ve yenilgiyi hak ettiler, fakat yine de kazandılar. Tottenham ile oynadılar, maç 0-0 devam ederken Cristiano Ronaldo kendini yere bıraktı. Bu pozisyonda penaltı kazanarak 4-0 galip geldiler. Öyle görünüyor ki her şey onların istediği gibi gidiyor; fakat futbol bu, her şey olabilir. Fulham maçının sonucunun adil olduğunu sanmıyorum, fakat edindiğim bilgilere göre tamamen haksız bir galibiyet aldılar. Kaybedebilirlerdi, fakat sonuçta kazandılar” şeklinde konuştu.

Mourinho, Arsenal’in 2005’te Manchester United ile oynayıp kazandığı İngiltere Federasyon Kupası finalini unutmuş görünmesine karşın, Arsene Wenger’in Arsenal’de daha az baskı altında olduğunu ve Arsenal’in çok iyi oyuncularının bulunduğunu da söyledi.

"Fakat, eğer bir kulüp bana üç, dört beş yıl gibi bir süre verir ve “Kazanmak zorunda değilsin. Lig şampiyonluklarını kaybedebilirsin; üç, dört, beş sezon daha takım kurmaya zamanın var” derse üzülmem tabi ki”, dedi.

"İngiltere’ye geldiğimden bu yana Arsenal hiçbir kupa kazanamadı. Chelsea’nin başına geçtikten sonra lig şampiyonluklarını kaybettiler, Charity Shield kupasını ve Carling Kupasını yine bize bıraktılar. Çok şey kazandıklarını düşünmüyorum. Kesinlikle yetenekli gençleri, üst düzey bir teknik adamı ve geleceği parlak bir takımları var. Fakat kazanamadılar.”

Haber: MEHMET UÇAR