BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,10
HABER /  DÜNYA

Mısırlı generalden şoke eden sözler!

Darbeci Sisi'nin generalinden şok sözler geldi! Amr, Mısır'da yeni katliam mesajı verdi.

Abone ol

Darbeci Sisi'nin generallerinden Amr, 530 üst düzey Müslüman Kardeşler liderinin öldürülmesi gerektiğini söyledi. Kan donduran general, 3 milyon İhvan üyesini de tutuklayacaklarını açıkladı...

Mısırlı General Amr, Kahire'nin batısındaki Nasr City'de Fransız Le Monde gazetesine verdiği röportajda yeni katliamların mesajını verdi.

Serge Michel imzalı haberde Mısırlı General Amr, "Biz 90 milyon Mısırlıyız ve Müslüman Kardeşler sadece 3 milyon. Hepsini tasfiye etmek altı ayımızı alır. Bu sorun değil, 1990'lı yıllarda yapmıştık bunu" diye konuştu.

6 AYDA HEPSİNİ BİTİRİRİZ

Le Monde'un hepsi boşaltılsa bile Mısır cezaevlerinin 3 milyon Müslüman Kardeşler üyesini alabilecek kapasiteye sahip olup olmadığı yönündeki sorusuna, General Amr kan donduran şekilde yanıt verdi: "Ben yöneticilerini öldürmek gerektiğini söylüyorum, yani 30 üst düzey sorumlu ve 500 alt yönetici. O zaman diğerleri evlerine dönecek. Her halükarda, bugün para aldıkları için eylem yapıyorlar."

AKILALMAZ İFTİRALAR

General Amr bu kanlı konuşmaların yanı sıra Müslüman Kardeşlere türlü iftiralar da attı: "Adeviyye Meydanı'nda yapılan oturma eyleminde Suriyeli protestoculara günlük 500 lira (54 euro), Mısırlılara 100 lira, kadınlara 50 ve çocuklara 30 lira veriliyordu. Oradakilerin hepsi tepeden tırnağa silah kuşanmış teröristlerdi. Bu eylemler günlük olarak 60 milyon liraya mal oldu. 48 günlük maliyet 313 milyon euro'yu buldu."

MURSİ CASUSMUŞ

Luksor eyaletinin güvenlik sorumlusu olan general Amr Türkiye, Katar, İsrail ve ABD'nin Müslüman Kardeşler'i desteklediğini ama bu oyunu bozduklarını da açıkladı. Amr, devrim cumhurbaşkanı Mursi'ye ağır suçlamalarda da bulundu: "Mursi, Hamas'ın bir casusudur. Sina'nın yüzde 40'ını Gazze Şeridi'ne bağlamak amacıyla 8 milyar dolara satmak istedi. Bu pazarlığı ona öneren Obama'dır. Ayrıca Gazze'ye bin tünel kazdı. Turizmi yasaklamıştı ve tüm antik siteler, piramitler, sfenksler ve tapınakları Katar'a kiraya vermişti. İhvan'ı övmesi için yabancı basına 2 milyar dolar verdi."