BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  DÜNYA

Haluk Koç’tan Erdoğan’a çağrı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, "Sayın Başbakan; CHP, CHP’nin Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve İsme...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, "Sayın Başbakan; CHP, CHP’nin Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve İsmet Paşa ile uğraşmayı bırak" dedi.
Koç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın, kendisini övmeyen, desteklemeyenleri etkisizleştirilmesi gereken hedef olarak gördüğünü iddia eden Koç, "Aynada, Firavun mertebesine yükseldiğinizi görüyorsunuz" dedi. Erdoğan’ın, kendisine diktatör diyenlere verdiği yanıta değinen Koç, "Dön uygulamalarına, eylemlerine bak. Kafanın arkasındakilerle, yaptıklarınla, söylem ve eylemlerinle, hiç kusura bakma dört dörtlük bir diktatör özentisisin" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın özel ihtisas konularından birinin CHP ile uğraşmak olduğunu ileri süren Koç, "Sayın Başbakan, sen CHP ile CHP’nin Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile İsmet Paşa ile uğraşmayı bırak, dön, egemenlik paylaşımı talebinde bulunan, ülkenin bir bölgesinde neredeyse kendi öz güvenlik güçlerini kurup, yol çevirip kontrol yapıp, dağlarda tören düzenleyen PKK ile nasıl ilişki içindesin, ona bak" dedi.
Erdoğan’ın dün il başkanları toplantısında Mısır konusunda yaptığı konuşmayı eleştiren Koç, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, sanki bir taşra politikacısı. Başbakan sıfatıyla yaptığı resmi konuşmada, sanki bir köyün kahvesinde masa üzerine çıkmış nutuk atıyor. Çeşitli ülkelerle ilgili yaptığı suçlamalar. Muhatap ülkelerden biri, ’ciddiye alınmayacak, her zamanki açıklamalardan biri’ diye küçümseyici cevap veriyor. Beyaz Saray’dan da ağır bir cevap geldi. Mısır’daki darbe sürecini açık ve net söylemle kınadık ve bir kere daha lanetliyoruz. Türkçe bilen anlar. Bunun üzerinden polemik yaratıp, bunun üzerinden Türkiye’ye bir mağduriyet taşımanın sana bir faydası yok Sayın Başbakan."
Erdoğan’ı Suudi Arabistan Kralı ile birlikte çekilen bir fotoğrafını gösteren Koç, "Bir zamanlar kankalardı, el ele dolaşıyorlardı. Şimdi oradaki haksızlıklardan, eşitsizliklerden bahsediyor" diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın Mısır Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el-Sisi ile fotoğrafını da gösteren Koç, "Sen Sisi ile de kankaymışsın bir zamanlar. Bu kankalar ne oldu Sayın Başbakan?" ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın bir kaç sefer Gazze’ye gitmeye niyetlendiğini belirten Koç, "Gazze orada duruyor. Gazze’ye nereden gireceksin? İsrail ile papaz oldun, Mısır ile ilişkiler ortada. Gazze’ye paraşütle mi gönderecekler seni?" dedi.
Ülkenin iç sorunlarına yönelik bir çözüm oluşturulmadığını belirten Koç, "Mısır’dan, Suriye’den Türkiye’ye gel Sayın Başbakan. Üretici perişan, atanamayan öğretmenler sokakta, vatandaşın kredi kartı borcu 4,5 milyar lira, ödenemeyen çek senet sayısı rekor kırıyor" ifadesini kullandı.Başbakan Erdoğan, yerel seçimler için "hodri meydan" ifadesini kullandığını anımsatan Koç, "Hodri meydana, hodri meydan" dedi.
Koç basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı Abdullah Öcalan’ın cezaevinde odasının değiştirildiğine ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine, Koç "Bizim otelcilik konusunda bir deneyimimiz yok. Kim neye ne vadetti, kim bu vaade karşı vaatte bulundu, bunların ısrarla açıklanması istedik" şeklinde konuştu.
(İHA)