BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.458,21
HABER /  DÜNYA

Engelli çocuğu için eve asansör yaptırdı

Zonguldak merkeze bağlı Türkali köyünde doğuştan engelli olan Sedef Bilgin’e, hayırsever vatandaşlar rahat inip çıkabilmesi için evin duvarı...

Abone ol

Zonguldak merkeze bağlı Türkali köyünde doğuştan engelli olan Sedef Bilgin’e, hayırsever vatandaşlar rahat inip çıkabilmesi için evin duvarına asansör yaptırdı.
Türkali köyünde ikamet eden Kadir-Habibe Bilgin çiftinin doğuştan özürlü doğan çocuğu Sedef Bilgin’in Türkali’de bulunan hayırsever vatandaşlar tarafından evinin duvarına asansör yaparak evine rahat bir şekilde inip çıkmasını sağladı. Evin duvarına monte edilen asansörün aileyi oldukça rahatlattığı belirtildi. Evinin duvarına yapılan asansör vasıtasıyla çocuğunu taşımaktan kurtulan Habibe Bilgin ile Baba Kadir Bilgin yardım eden hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Doğuştan özürlü dünyaya gelen 18 yaşındaki Sedef Bilgin babasının kendisini taşırken çok zorlandığını yapılan asansörle babasının rahatladığını söyledi. Bilgin, “Beni ailem ile olmak mutlu eder. Ailemle vakit geçirmek, arkadaşlarımla olmak, bir şekilde bir şeyler bulup mutlu olmaya çalışırım. Bazen kitap okurum, bazen internete girerim. Arkadaşlarımla konuşurum, ailemle olurum. Hayatımdan çok mutluyum. Annemin sayesinde okumayı öğrendim. Annem beni küçüklüğümde okula getirdi. Orada okumayı öğrendim. Öğlene kadar gitsem de öğrendim. 4 yıl okula gitmişimdir ama yarım yarım gittim. 4 yılı tam olarak gittim diyemem. Babam rahatsız olduğu için bizim evimiz iki katlı, biz üst katta oturuyoruz. Babam beni indirmekte çok zorlanıyordu sırtında taşıyordu. Hayırsever vatandaşlar bize yardım etti. O şekilde evimizin duvarına asansör kuruldu. Şimdi rahatlıkla inip çıkabiliyorum. Şu anda eksik olan duş alırken çok zorlanıyorum. Annem beni duş aldırmakta çok zorlanıyor. Annemin ayakları rahatsızdır. Benim duş alabilmem için yüksek bir yer olabilirse çok iyi olur” dedi.
Baba Kadir Bilgin ise kızının doğuştan özürlü doğduğunu ifade etti. Baba Bilgin, “Kızım sedef 1995 doğumludur. Doğarken özürlü olarak doğdu. Doğduktan 20 gün sonra Ankara’ya getirdik. 7 yıl boyunca Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi yapıldı. Birçok kez ellerinden ve ayaklarından ameliyat oldu. 7 yıl sonra Hacettepe’den bize umudumuz yok diye tedaviye son verdiler. Özel hastanelerde tekrar ameliyat yaptırdık. Onlarda fayda etmedi. Tarsus’ta bir özel hastane duyduk. Tekrar oraya getirdik. Dünyada kızımın hastalığı ile ilgili bir gelişme bekliyoruz. Doktorlar bu hastalıkla ilgili tıpta bir gelişme olmadığını bana söylüyorlar. Kızımın ellerinde kuvvet olmadığı için elini istediği gibi kullanamıyor. 3 yıl boyunca fizik tedaviye getirdik. O da fayda etmedi. Hastalığın adı tıp dilinde Artro pripazis multipl kongenita kuadriplezi olarak biliniyor. Çocuğum özürlü ama zekası çok iyidir. Onun zekası iyi olması bizim için büyük bir avantajdır. Çocuğumun zekası iyi sadece taşıma zorluğumuz vardır. Ben çocuğum için varımı yoğumu feda etmeye hazırım” dedi.
Hayırsever iş adamı Metin Edeer de doğuştan özürlü olan Sedef Bilgin’e elektrikli ayarlı yatak gönderdi. Belçika’nın Gent şehrinde Etap Derneği Başkanı Edeer, spastik özürlü çocuklara sağlık malzemeleri yapan bir dernek olarak faaliyet gösterdiği kaydedildi. Sedef Bilgin kendisine yardım eden Başkan Edeer’e teşekkür etti. Çok mutlu olduğunu söyledi. Anne Habibe baba Kadir Bilgin de Etap Başkanı Metin Edeer’e çok teşekkür etti.
(İHA)