BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  DÜNYA

Haczedilen makam aracına kavuştu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı belde Belediyesi Başkanı Yaşar Sever’in, işçilerin tazminatlarını alamadığı gerekçesiyle açtığı d...

Abone ol

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı belde Belediyesi Başkanı Yaşar Sever’in, işçilerin tazminatlarını alamadığı gerekçesiyle açtığı dava sonucu haciz konulan makam aracı mahkeme kararıyla geri alındı.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever’in, belediyeden emekli olan bir işçinin tazminatını alamadığı gerekçesi ile açtığı dava sonucu haciz konulup polis tarafından bağlanılan makam aracı 4 gün sonra kendisine teslim edildi.

’’YAŞANANLAR SİYASİ’’
67 TR 003 plakalı makam aracını mahkemeye yaptıkları itiraz sonucu üzerindeki haczi kaldırarak geri aldıklarını söyleyen Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, yaşanan olayın siyasi olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz Cumartesi günü diş doktoruna geldiğinde park ettiği yerde aracının başında polislerin beklediğini gördüğünü ifade eden Başkan Sever, “Ben Cuma günü diş doktoruna tedaviye gelmiştim. Aracımı da bankanın yanına park etmiştim. Yaklaşık 45 dakika sonra geri döndüğümde aracımın başında iki tane polis bekliyordu. Ben de aracıma binerken ‘Bir dakika beyefendi’ dediler ve durdular beni. ‘Arabanın haciz işlemi var, tutuklamamız gerekiyor’ dediler. Ben kendilerine ‘Ormanlı’dan size göndereyim’ dedim. Onlar da ‘Tutuklamamız gerekiyor’ dediler. Bu olayın başlangıcı belediyeden ayrılan işçilerimizin tazminatı ile ilgili. Bu tazminatla ilgili bir işçi arkadaşımız icraya vermiş. Aslında arkadaşımız ‘ben belediye başkanını mağdur edeceğim’ zannediyor. Aslında mağdur ettiği ben değilim. Ormanlı halkını ve Ormanlı Belediyesi’ni cezalandırıyor. Bu işin altında siyasi nedenler yatıyor. Benim düşüncem öyle” dedi.
Mahkemeye gerekli itirazları yaparak makam aracını geri aldığını söyleyen Sever, belediyeye ait 6 araç ile iller bankası paylarına konulan hacizlerin de kaldırıldığını belirtti.
(İHA)