BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.433,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Minikler okula, şenliklerle başladı

Bağcılar'da eğitime yeni başlayan minikler, ağlamak yerine onları karşılayan oyun gruplarıyla eğleniyor.

Abone ol

Bağcılar Belediyesi, "Okula Merhaba Şenliği" başlattı. Bir hafta devam edecek şenlik kapsamında, anaokulu ve ilköğretime başlayan miniklerde okul fobisinin oluşması önlenmek hedefleniyor. Minikleri okul bahçesinde çocuk oyun grupları karşılıyor.

İlk şenlik, Çınar Mahallesi'nde eğitim veren Şükrü Savaşeri İlköğretim Okulu'nda düzenlendi. Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş'un katıldığı programa minikler de anne-babalarıyla katıldı.

Okulun ilk günü olması dolayısıyla farklı duyguları aynı anda yaşayan miniklerden bazıları kendileri için kurulan çocuk oyun gruplarında oynarken, bazılarının ise farklı bir ortama girmiş olmanın verdiği heyecanla ağladıkları görüldü. Etkinliklere 4 gün boyunca Bağcılar'daki merkezi 26 okulda devam edilecek.

Çocuklar geleceğimiz

"Çocuklar bizim geleceğimiz" diyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Çocuklarımızın okula adaptasyon süreçlerini en iyi şekilde gerçekleştirmek ve hızlandırmak amacıyla 'Okula Merhaba' projesini uyguluyoruz. Palyaço, yüz boyama ve oyun grupları ile birlikte çocuklarımızın okullarında geçirecekleri ilk gün heyecanını hep birlikte paylaşıyoruz" dedi.

İlk ders heyecanı

Programda, okulun halk oyunları grubu gösteri yaparken, bazı öğrenciler de şiirler okudu. Okul bahçesinde gerçekleştirilen programın ardından sınıflara geçen minikler öğretmenlerinden ilk dersi dinledi. Bazı minikler ilk gün heyecanını yenemeyince anneleri de onlarla birlikte derse girdi.

Veliler de derste

Bağcılar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Veli bilgilendirme ve oryantasyon" programı kapsamında da ilk seminer verildi. Velilere yönelik bilgilendirmeyi amaçlayan çalışma kapsamında Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Türk veli ve öğrencilere yönelik seminer verdi.