BIST 9.975
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.435,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yüzde 42 kavgası İzmir'e sıçradı!

MHP'li Dervişoğlu, propaganda döneminde CHP'nin yan gelip yattığını ve ‘Hayır’ oylarını kendine mal ettiğini savundu.

Abone ol

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, referandum öncesi propaganda döneminde CHP'nin yan gelip yattığını ve ‘Hayır’ oylarını kendine mal ettiğini savundu. Dervişoğlu “CHP'nin bu tavrı takınacağını ön görerek, ‘zafer hırsızlığı’ yaptıklarını söylemiştim. Şimdi de ölü soyuculuğu yapıyorlar” dedi.

Pazar günü yapılan halk oylamasının ardından CHP ve MHP arasında başlayan ‘Hayır’ tartışması, MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamaları ile yeni bir boyut kazandı. CHP'den yöneltilen “MHP tabanında kayma var. Alınan yüzde 63.5'luk ‘Hayır’ oyu bizim sayemizdedir” şeklindeki eleştirileri sert dille eleştiren Dervişoğlu, CHP'nin, referandum öncesi etkin bir propaganda kampanyası yapamadığını savundu.

SERTAB ERENER DE KALABALIK TOPLADI

Dervişoğlu, CHP İl Yönetimi'nin, elinde bulundurduğu Büyükşehir Belediyesi ve 28 ilçe belediye başkanlığını etkili şekilde kullanamadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“MHP'nin, tabanında kayıplar verdiği ve İzmir'deki sonuca katkısı olmadığı şeklindeki eleştirilere katılmıyorum. Referandum öncesinde, CHP'nin bu tavrı takınacağını ön görerek, ‘zafer hırsızlığı’ yaptıklarını söylemiştim. Şimdi de ölü soyuculuğu yapıyorlar. CHP il yönetimi, Büyükşehir Belediyesi ve 28 ilçe belediye başkanlığını ellerinde bulundurduğunu unutuyor. Propaganda döneminde, tüm siyasi partiler sahada çalışma yürütürken, CHP il yöneticilerinin akılda kalan tekbire çalışmasına rastladınız mı? Belediye başkanlığının kazanıldığı hangi ilçede bütün arabalar ‘Hayır’ bayrakları ile donatıldı? Hangi ilçenin sokaklarında ‘Hayır’ bayrakları asıldı? İki aylık dönemde sadece Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e gelişinde bir miting yaptılar. Alana büyük bir kalabalık topladılar ancak aynı kalabalığı 9 Eylül'de konser veren Sertab Erener de topladı. O zaman ‘Hayır’ oylarının fazla çıkmasında o sanatçının da payı vardır demek yanlış olmaz. Kendileri oy kullanmayı beceremeyenler, İzmir halkının vermiş olduğu oylardan kendilerine bir pay çıkartmaya çalışıyorlar.”

ERKEN SEÇİM ŞART

CHP il yönetimine yönelik eleştirilerini sürdüren Dervişoğlu “CHP bu referandumda yan gelip yattı. MHP'nin mücadelesini ve emeğini görmezden gelerek zafer hırsızlığına soyundu ve bundan da kendisine siyasi rant devşirmeye kalktı. Bunun kabul edilebilir yanı yoktur ve yapılanlar siyasi nezaket ölçüleri ile bağlaşmaz. Mademki MHP tabanını ve kalelerini kaybetti, Genel Başkanımızın erken seçim çağrılarına kulak verin. Tabanını kaybettiği varsayılan bir parti erken seçim ister mi? Türkiye'de artık yapılması gereken tek şey, erken seçim sandığını halkın önüne koymaktır” diye konuştu.

BDP, AK PARTİ'YE ÇALIŞTI

AK Parti'nin, referandumun ardından İzmir'deki oylarının arttığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Dervişoğlu, “BDP İzmir'de boykot uygulaması yapmadı. Güneydoğulu vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı bölgelerde yoğun bir biçimde hükümete destek verecek şekilde oy kullanıldı. Bu da AK Parti'nin başarısı gibi yansıtılıyor. Referandumun ardından özerklik söylemleri hız kazandı. Bu da kimlerin PKK yandaşları ile siyasi birlik yaptığının kanıtıdır. Bu anayasa ile silahlı bölücülüğün, siyasi bölücülüğe kaydırılmaya çalışıldı. Tüm bu özerklik talepleri lafta kalacaktır. Nerden nereye geldiğimizi bir düşünün. Sayın Başbakan ve kabine üyeleri biletle girilen her yerde yuhalanıyor. U2 konseri ve Dünya Basketbol Şampiyonası Finali buna örnektir. Bu da iç kanatıcı bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Referandumda ‘Evet’ oyu vereceğini açıklayan ünlü sanatçı Sezen Aksu ile ilgili soruları da yanıtlayan Dervişoğlu “Sen de benim hatalarımdan birisin” demekle yetindi.

Dervişoğlu, MHP'nin siyaset yaptığı yerlerde ‘Hayır’ oylarının kendini hissettirdiğini belirterek, “Bu tablo dururken MHP'nin olduğu yerlerde ‘evet' çıkmıştır ithamında bulunuluyor anlamış değilim. Erzurum, Yozgat, Sivas, Kayseri, Çorum, Elazığ'dan tek bir oy çıksa bile oralar MHP'nin kalesidir. Düşük oy almak bu illerin MHP'nin kalesi olduğu gerçeğini değiştirmez” dedi.