BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aytaç Durak bu suçlamaya ne diyecek?

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, görevden geçici olarak uzaklaştırılan Aytaç Durak için sert konuştu...

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Aytaç Durak için "Görevini kötüye kullanmıştır" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci toplantısının gündeminde bulunan, "Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından karara bağlanıp, bu kararlara esas oluşturan 1/500 ve 1/1000 ölçekli imar planı ve/veya değişiklikleri ile ilgili paftalar üzerinde imzaların bulunmadığı dosyaların imzalanması ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekiline yetki verilmesine ait komisyon raporu"nun görüşülmesi ile ilgili dördüncü madde, komisyondan geldiği şekliyle oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısı bittikten sonra bu konuda basın mensuplarına bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 16 dosya hakkında meclisin karar aldığını ve meclis katiplerinin imzalamasına karşılık Aytaç Durak'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı iken bu dosyalara imza atmadığını iddia ederek "Sayın Durak, görevini kötüye kullanmıştır" dedi. Bu görevde bulunan kişilerin yetkileri olduğu gibi sorumlulukları da olduğunu ifade eden Aldırmaz şunları söyledi:

"O dönemde alınan meclis kararları ve eki paftalar, kanun hükmünde belgelerdir. Bunu gerekçe göstermeden imzalamamak, görevi ihmal veya görevi kötüyü kullanmaktır. Bunu hukukçular inceleyecek, Meclis'in verdiği yetkiye göre işlemi yapacağız. Aytaç beyin kendi döneminde meclisten geçen dosyalar. Bizlerin yaptığı bir şey değil. Katip üyeler de imzalamış zaten. Pafta da üç imza oluyor. Sayın başkan tam imzalamak üzereyken, masasında duran o paftalar, görevden alınınca kendisine imzalamak üzere gönderilmiş, kendisi imzalamayacağını söylemiş. Meclis kararlı çıktığı anda paftalar da imzalanır. Kararlar valiliğe gitmiş, ilgililere gitmiş ama ekindeki paftalar yok. Bunlar kanun hükmünde belgelerdir. Meclis kararlarıyla paftalar bir bütündür."

Bir gazetecinin, "İmzalanmaması özel bir amaç mı taşıyor?" sorusuna Aldırmaz, "Onu kendisine sormanız lazım" diye cevap verdi.