BIST 10.048
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.433,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Minik tenisci gazi babanın gururu

Polis memuru babası saldırıda gözlerini kaybetti. Tek umudu başarıdan başarıya koşan minik kızı oldu.

Abone ol

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, 2004 yılında banka nakil aracına saldırıda gözlerini kaybederek malulen emekli olan ve gazi unvanı verilen polis memuru Ergün Koşar, 9 yaşındaki kızı Ayşe Nur'un tenis sporundaki başarılarıyla yeniden hayata bağlandı.

2004 yılında Düzce'nin Akçakoca ilçesinde banka nakil aracını soymak isteyen 3 kişinin silahlı saldırısı sırasında başından vurulan polis memuru Ergün Koşar, gözlerini kaybetti. 2006 yılında polislikten malulen emekli olan ve gazi unvanı verilen Koşar, Ziraat Bankası tarafından Gebze'de kendisine hediye edilen evde ailesiyle birlikte yaşamaya başladı.

KIZI HAYATA BAĞLADI

Koşar, gözlerini kaybetmesinin ardından uzun süre travma yaşadığını ve ailesiyle birlikte zor günler geçirdiğini ifade ederek, 5 yaşında Gebze Spor Kulübünde tenis oynamaya başlayan ortanca kızı Ayşe Nur Koşar'ın başarılarıyla adeta yeniden hayata bağlandığını söyledi.

BİRİNCİLİK KUPALARI ONDA

Şimdi 9 yaşına gelen kızının birçok turnuvada birincilikler elde ettiğini vurgulayan Koşar, kızının gösterdiği azmin ve sağladığı başarının travmayı atlatmasında büyük etkisi olduğunu dile getirdi. Koşar, kızını antrenmanlara da götürüp getirdiğini belirterek, her ne kadar Ayşe Nur'un çalışmalarını, maçlarını göremese de onu hissettiğini ve kızıyla gurur duyduğunu anlattı.

Ergün Koşar, gazi ve şehit yakınlarının yaşadıkları sıkıntıya değinerek, ''Ülkemizin gazi ve şehit yakınları gibi bir gerçeği var. Canla başla görev yaptık. Kızım beni yeniden hayata bağladı. 5 yaşında tenis oymaya başladı, şimdi 9 yaşında. Tenis turnuvalarına katıldı ve kupalar kazandı. Şimdi yurt içi ve dışında turnuvalara katılacak. Yetkililerden destek bekliyoruz'' diye konuştu.

Minik tenisçi Ayşe Nur Koşar da, tenis oynamayı dayısının öğrettiğini belirterek, ''Çok eğlenceli bir spor. Yaz ve kış tenis turnuvalarına katıldım, hep birinci oldum. 3 tane kupam var. Tenisi herkese tavsiye ediyorum'' dedi.