BIST 9.819
DOLAR 32,59
EURO 35,06
ALTIN 2.457,15
HABER /  SPOR

Milli maçta bilet kıyağı

Futbol federasyonu Brezilya-Türkiye milli maçını seyretmek isteyen futbolseverler büyük bir jest hazırladı.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bugün yapılan görüşmeler sonrasında 5 Haziran Salı günü Almanya'nın Dortmund kentinde oynanacak Brezilya-Türkiye milli maçını seyretmek isteyen futbolseverler için büyük bir avantaj sağladı.

Organizatör şirket Kentaro'yla yapılan görüşmelerde, 2 adet bilet alan futbolseverlere 3. biletin bedava verilmesi kararlaştırıldı. TFF Başkan Vekili Affan Keçeci, 2008 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçlarında bugüne dek taraftarıyla buluşamayan ve bir yıllık aradan sonra ilk kez yine Almanya'da taraftarıyla özlem gidermeyi hedefleyen A Milli Takım'ın, Brezilya maçını dolu tribünler önünde oynaması için bu kararı aldıklarını söyledi.

Keçeci, Milli Takım'ın Frankfurt'ta oynadığı seyircisiz maçlarda stat dışına gelerek takıma destek olan taraftarlara, bu yöntemle bir jest yapmak istediklerini ifade etti.

Bu arada, Brezilya-Türkiye milli maçının biletleri, Signal Iduna Park Stadı'nın gişelerinden ve Borussia Dortmund Kulübü'nün internet sitesi www.bvb.de üzerinden satılıyor. Bilet fiyatları 20 euro ile 82.5 euro arasında değişiyor.

Tugay'a milli uğurlama

Öte yandan Milli Takım'ın Brezilya ile oynayacağı maç, aynı zamanda Tugay Kerimoğlu'nun Milli Takım'a veda maçı olacak.

Milli Takım formasını ilk kez 27 Mayıs 1990 yılında İzmir'de oynanan ve golsüz beraberlikle sonuçlanan Türkiye-İrlanda Cumhuriyeti özel maçında giyen Tugay Kerimoğlu, 93 kez A, 10 kez Ümit Milli, 8 kez U18, 13 kez U16, 15 kez de Olimpik olmak üzere toplam 139 kez Milli Takımlar'da görev yaptı.

A Milli Takım'da biri Ukrayna, diğer Finlandiya, B Genç Milli Takım'da İsveç, Olimpik Milli Takım'da ikisi de İtalya'ya olmak üzere toplam 5 gol attı.