BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,89
ALTIN 2.385,61
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay memur alacak

Genelkurmay karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarında istihdam edilmek üzere açıktan atama yoluyla memur alınacak.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarında istihdam edilmek üzere açıktan atama yoluyla 291 memur alınacak.

Genelkurmay Başkanlığının konuya ilişkin duyurusuna göre, memur alımı, "Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olacak şekilde gerçekleştirilecek.

Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel ve özel şartları taşıması (A bendinin 6. fıkrası hariç) gereken adayların 2004 veya 2006 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’na girmiş (B tipi kadrolar için) olmaları gerekiyor.

Başvuru işlemlerinde; lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puanlarından; taşçı ustası ve terzi için en az 40 puan ve üzeri, İngilizce mütercim, eczacı, kalorifer-brülör teknisyeni/teknikeri, tıbbi cihaz tamir teknikeri, bilgisayar mühendisi, genetik uzmanı, Bulgarca dil uzmanı, Gürcüce dil uzmanı, Rumca dil uzmanı, konsept uzmanı, doğal gaz teknisyeni/teknikeri, özlük hakları memuru, bayan kuaförü branşları için en az 60 puan ve üzeri, diğer branşlar için en az 70 ve üzeri puan almış olmaları isteniyor.

Adaylar, KPSS sonuç belgesi fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma veya geçici mezuniyet belgesi (çıkış belgesi) fotokopisi, erkek adaylar ayrıca askerlik terhis belgesi fotokopisi ile 11-12-13 Haziran 2007 tarihlerinde 10.00-16.00 saatleri arasında Gazi Orduevi Müdürlüğüne (Atatürk Orman Çiftliği/Ankara) şahsen başvuracak. Posta ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. Son başvurular, 13 Haziran 2007 Çarşamba günü saat 16.00’ya kadar alınacak.

Başvurular esnasında yalnız bir unvan tercih edilecek, birden fazla unvan ve il için tercihte bulunulmayacak.