BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.433,18
HABER /  GÜNCEL

Aykırı düğüne soruşturma

Tekirdağ'da bar işletmecisi bir kadının, başka bir kadınla evlendiği iddiaları savcılığı harekete geçirdi.

Abone ol

Tekirdağ'ın Barbaros beldesinde bar işletmecisi bir kadının, aynı işyerinde çalışan şarkıcı bir kadınla yaptığı kına gecesi ve düğüne ilişkin haberler üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Haramidere mevkii Madenler Caddesi'nde Simge Bar'ın işletmecisi Sibel Kıran (35) ile barda şarkıcılık yapan Nazlı Can'ın (30) kına gecesi ve düğün yaparak evlendikleri iddia edilen haberler ve Türk Medeni Yasası'nın, aynı cinsiyetten olanların birbirleriyle evlilik yapmasının mümkün olmadığına ilişkin hükmüne göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, evlilik akdi yapıldığına dair kanıtların saptanması durumunda bunun iptali için dava açılması yoluna gidilebileceğini belirterek, ''Olayın tarafı olan iki kişinin ifadeleri alındıktan sonra durum netleşecek. Buna göre hukuksal işlemler yapılacak'' dediler.

Resmi nikah yok

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan da, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nın konuyu araştırdıklarını ifade ederek, ''Resmi kıyılmış bir nikah söz konusu değil'' dedi. Olayın ön araştırmasının bugün yapıldığını ifade eden Doğan, aynı cinsiyetten olan taraflar arasında nikah memuru tarafından kıyılan resmi bir nikah olması durumunda, bunun yasalar karşısında suç oluşturacağını ve nikahı kıyan memur hakkında soruşturma açılacağını söyledi. Doğan, konuyla ilgili incelemenin sürdüğünü sözlerine ekledi.