BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sahte diplomalı sayısını açıkladı

Cumhuriyet Halk Patisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sahte diploma ile öğretmenlik yapanların sayılarını sordu Bakan Ziya Selçuk cevapladı. Buna göre 15 Temmuz'dan bu yana 45 kişinin sahte diploma ile görev yaptığı tespit edildi

Abone ol

Cumhuriyet Halk Patisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Meclise verdiği soru önergesinde sahte diploma ile öğretmenlik yapan kaç kişinin olduğunu sordu. 

Sahte diploma haberlerinin basında yer aldığına dikkat çeken Gürer “Hatta bazı internet sitelerinde ‘noter onaylı üniversite diploması fiyatı 500 TL'dir, noter onaysız üniversite diploması fiyatı 400 TL'dir, diplomalar sahtedir, belediye, devlet, askeriye, polislik, güvenlik görevlisi gibi devletin kamu ve kuruluşlarında asla geçerli değildir. Sadece özel sektörde geçerlidir...’ gibi bilgiler yer almaktadır” dedi.

KAÇ KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI?
Sahte diploma haberlerine son dönemde yenilerinin eklendiğini anlatan Gürer, bu diplomaların nasıl hazırlandığı, nasıl hiçbir denetim yapılmadığının da merak konusu olduğunu ifade etti. Gürer, konuyla ilgili olarak şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Son 15 yılda kaç kişi hakkında sahte diploma soruşturması yapılmıştır? Kaç soruşturma nihayete erdirilmiştir? Sahte diploma ile çalıştığı anlaşılan kişilerin meslek grupları nelerdir? Meslek gruplarına göre dağılımları nelerdir?

15 TEMMUZ'DAN BU YANA...
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bakanlığımız kadrolarına atanan tüm personelin atanmasına ilişkin belgeler incelenmekte ve ilgili kurumlardan teyit edilmekte olup bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sahte diploma ile görev yaptığı tespit edilen 45 öğretmenin görevine son verilmiştir” açıklamasında bulundu.

ANNE-BABALARA SESLENDİ
Öte yandan bir programa katılan Selçuk anne babalara seslenerek "Türkiye'nin geleceği için elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. Anne ve babalara da mesajım var; sadece not ve diploma üzerinden çocukların geleceğine bakmayınız. Çocukların ayakta durması ve en önemlisi şahsiyetinin güçlü olması önemlidir” diye konuştu