BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  POLİTİKA

MHP'li Yeniçeri kürsüye fotoğrafla çıktı

Gündemdışı söz alan MHP'li Yeniçeri, kürsüye elinde Balyoz davası hükümlülerinden MHP'li Alan'ın fotoğrafıyla çıktı.

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM Genel Kurulu Kürsüsü'ne Balyoz davası hükümlüsü MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın fotoğrafıyla çıktı.

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın başkanlığında toplandı.

Türkiye'nin hukuk devletinden uzaklaştığını ileri süren ve 17 Aralık'ta başlatılan soruşturma sonrası gelişmeleri anlatan Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu süreçteki açıklamalarını eleştirdi. 

HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Yeniçeri, "Hukuk devletinde yolsuzluklara yol gösterilmez. Hukuk devletinde yolunanlar değil, yolanlar cezalandırılır. Hukuk devletinde paralel devlet kavramı icat edilerek, yolsuzlukların üzeri örtülmez. Hukuk devletinin olduğu yerde paralel devlet, derin devlet olmaz. Hukuk devletinde savcılar susturulamaz, engellenemez. AKP'yi yargının üzerinden elini çekmeye davet ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Kazım Karabekir'in ölüm yıldönümü, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Malatya'nın sorunları üzerine gündem dışı söz aldı.

Genel Kurul'da daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı KHK ve Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.