BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.430,54
HABER /  GÜNCEL

ÖYM’leri yerden yere vurdu

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Özel yetkili mahkemeler bu ülkenin adalet sistemine vurulmuş kara bir lekedir” dedi. <br/>CHP Uş...

Abone ol

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Özel yetkili mahkemeler bu ülkenin adalet sistemine vurulmuş kara bir lekedir” dedi.
CHP Uşak Milletvekili Yılmaz, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’nin kurucu partisi niteliğinde olan CHP olarak, bu ülkenin demokratik çağdaş hukuk devleti kalması yönünde mücadele edeceğiz. Bu mücadele yine bizim omuzlarımızda yükselecektir” diye konuştu.
Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması yönünde teklif verdiklerini belirten Yılmaz, “Teklifi verdiğimiz zaman bu mahkemelerin evrensel hukuk sistemine uygun olmadığını, verdikleri kararların yok hükmünde olduğunu söylemiştik. Bu mahkemeler Türkiye’nin adalet sistemine vurulmuş kara bir lekedir. Kaldırılmalıdır” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ’Türbülans gibi bir tartışmanın içindeyiz’ yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Yılmaz, şunları söyledi:
"Bir ülkede hukuk güvenliği olmazsa, adalete güven olmazsa o ülkede türbülansın olması ve o ülkedeki bütün kaynakların ya da bütün kurumların çökmesi söz konusu olabilir. Biz böylesi bir şeyi asla istemiyoruz. En kısa zamanda bağımsız ve tarafsız bir yargının oluşması gerekiyor. Anayasa değişikliği yapılması gerekiyor, HSYK’nın yeniden oluşturulması gerekiyor."
(İHA)