BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.487,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

MİT'in molotof atma görevi mi var?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "MİT'in molotof atma görevi de var mı?" diye sordu.

Abone ol

Oran, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “8 Kasım 2009'da, Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsüne düzenlenen molotof kokteyli saldırısı sonucunda 17 yaşındaki Serap Eser hayatını kaybetmiştir. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre saldırı A.S isimli bir MİT mensubu tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.

Oran soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

“Molotof kokteyli atan şahıs MİT personeli olduğunu ifade etmiş, MİT ise yaptığı açıklamada kendisinin haber elemanı olarak kullanıldığını söylemiştir. İlgili şahsın MİT içerisindeki idari görevi nedir?

Terör örgütünün eylem ve amaçları doğrultusunda faaliyet göstermek, bu amaçlar doğrultusunda suç işlemek de MİT personeline verdiğiniz talimatlar arasında bulunmakta mıdır?

Otobüslere molotof kokteyli atmak MİT personelinin ‘operasyonel’ görevleri arasında mıdır?

İlgili şahsın daha önce de bazı hakim ve savcılara tehdit içerikli yazılar yazdığı, namlusuna mermi sürülmüş silahlarla yakalandığı ortaya çıkmıştır. Savcı ve hakimleri tehdit de verdiğiniz talimat üzerine yapılan operasyonel bir görev midir?

Molotof kokteyli ile öldürülen kızımızın ailesine bu durum bildirilmiş midir, maddi ve manevi zararlarını karşılamak için hangi adımlar atılmıştır?

Örgüt üyeliği, patlayıcı madde atma ve bulundurma ile mala zarar verme suçlarından soruşturulmak istenen bu şahsın, soruşturulmasına hangi sebeple engel olunmuştur?

Serap Eser’in vefatından sonra yaptığınız açıklamada 'Serap yavrumuzu otobüste molotofkokteyliyle yakanlar kim?' diye sorduğunuz görülmektedir. Serap yavrumuzu otobüste diri diri yakanlar hakkında MİT tarafından size verilen herhangi bir rapor, bilgi veya arz notu bulunmakta mıdır? Bu arz notunun ilgi tarih ve sayısı nedir? Hangi tarihte tarafınıza tebliğ edilmiştir?

Otobüse molotof kokteyli atarak 17 yaşındaki gencecik bir kızımızın ölümüne neden olan personel ve kanuna aykırı bu emirleri veren amirleri hangi adli ve idari işlem başlatılmıştır? Bu işlemin sonucu ne olmuştur?”