BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,50
HABER /  GÜNCEL

FBI'ın da aradığı çete İstanbul'da yakalandı

Çeşitli ülkelerde kredi kartı dolandırıcılığı ve hesap bilgilerinin kopyalanması suçuna karışan ve FBİ'ın aradığı 5 kişilik çete, Maltepe'de yakalandı

Abone ol

Aralarında çeşitli iş adamlarının da bulunduğu kişilerin hesap bilgilerini ele geçirerek 4 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen çetenin FBI tarafından da arandığı belirtildi. Adliyeye sevk edilen zanlı gazetecilere, "Gel seni de kopyalıyım" dedi.

İHBAR ÜZERİNE YAKALANDILAR

Bir ihbarı değerlendiren Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, kredi kartı dolandırıcılığı yapan, belirledikleri şahısların banka hesap bilgilerini çalan ve bu yöntemle dünya çapında yaklaşık 4 milyon TL haksız kazanç elde eden şebekeye yönelik takip başlattı.

Sabah’ın haberine göre, operasyon için düğmeye basan ekipler, Fikirtepe Mandıra Caddesi'nde çeteye ait eve baskın düzenledi. Operasyonda D. D., M. A., N. E., S. S. D. ve D. A. isimli 5 zanlı kıskıvrak yakalandı. 

SANAYİCİLERİN BANKA BİLGİLERİ

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 4 adet laptop, 10 adet telefon, 109 adet kopyalanmaya hazır manyetik kart, 30 bin lira, bin dolar, 3 adet kameralı kart kopyalayıcı, 1 adet slip kart kopyalayıcı, çok sayıda TC kimlik numarası ve İstanbul Sanayi Odası'na ait şirketlerin listesi ve banka bilgileri ele geçirildi. 

GEL SENİ DE KOPYALAYAYIM

Dolandırıcılıktan ve hırsızlıktan çok sayıda sabıkaları olduğu tespit edilen zanlılar, Maltepe Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi. Adliyeye sevk edilen zanlıların basın mensuplarına, "Kopyaladım. Gel seni de kopyalıyım" demesi dikkat çekti.