BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Kurtulmuş'a 'Hayır' diyen MHP'li kim?

Partisine vitrin arayışına giren Numan Kurtulmuş'un, MHP'li ünlü bir politikacıyı saflarına kattığı haberine düzeltme geldi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Yeni kuracağı partide vitrin arayışlarını sürdüren Numan Kurtulmuş'un MHP'li Nazif Okumuş'a birlikte siyaset yapma teklifinde bulunduğu öğrenildi. 

Dün bazı televizyon kanalları ve internet sitelerinde yer alan 'MHP'li politikacı Numan Kurtulmuş'la siyaset yapacak' yolundaki haberleri kesin bir dille yalanlayan Nazif Okumuş, İnternethaber.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş'la bir araya geldiğini doğrulayan Nazif Okumuş, 'Sayın Kurtulmuş'tan aldığım nazik davet üzerine kendisiyle görüştüm ancak yeni partide yer almayacağımı ilettim' diye konuştu.

KURTULMUŞ SİYASETTE BİR KAZANÇ

"Kurtulmuş'u Türk siyaseti açısından çok önemli bir kazanç görüyorum. Duruşuyla, ifade biçimiyle, insani tavır davranışlarıyla hoş bir insan" diye konuşan Okumuş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Sayın Kurtulmuş, Tayyip Bey'in aksine uzun zamandan sonra ilk defa konjonktrel şartlardan değil; duruşu, düşünceleri ve tavrından ötürü kamuoyunun karşısına çıkıyor, bunu önemsiyorum.

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

Kurtulmuş ile yaptığı görüşmelerde neler konuşuldu sorumuzu cevaplayan MHP'li siyasetçi şunları söyledi:

Türkiye ile ilgili kanaatlerimi uzun uzadıya anlatmaya çalıştım. Ülkemizdeki  ayrışmaların ve üniter devlete yönelik tehlikenin boyutları ilettim...

BENİM İDEOLOJİK OMURGAM VAR

Okumuş, nazik daveti ve teklifinden ötürü Numan Kurtulmuş'a teşekkür ettiğini söylerek sözlerini şöyle tamamladı: Bir tarafta hala devam eden Milli görüş, diğer taraftan o merkezden çıkmış ve siyasi fenomene dönüşmüş sayın Başbakana rağmen böylesi bir dar alanda siyaset arzusuyla çıkan Kurtulmuş siyaset için bir kazançtır. Ancak benim siyasetteki varoluşum gerekçem MHP'dir. Benim bir ideolojik omurgam var. Kendisine teşekkür ederek teklifini 'evet' demedim...