BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.513,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin 'olay' sergisine tepki yağıyor

Ana muhalefet partisi tavrını sertleştiriyor. Genel Merkez'de açılan sergide iktidar bakın nasıl eleştiriliyor?

Abone ol

CHP Gençlik Kollarının, CHP Genel Merkez binasında açtıkları 'AKP Eziyetleri' isimli sergi büyük tepki çekti. Hukukçular, derhal harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Boğaziçi Avukatlar Derneği Başkanı Bilal Çalışır, "TCK'nın 299. maddesine göre Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu işleyenler 1-4 yıl arasında cezalandırılıyor. Bunu kamuya açık bir şekilde işlediklerinde ceza altıda bir oranında artırılıyor. Başbakan ve bakanlara yönelik hakaret de var. Hakaret, kamu görevlilerine karşı yapıldığında 1 ila 2 yıl ceza öngörülüyor." dedi.

Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Halil Doğan da kamu davası açılması gerektiğini söyledi. Sergiye diğer bir eleştiri AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'tan geldi. Siyasette proje üretemeyenlerin işi hakaretlere kadar götürdüğünü dile getiren Elitaş, şu ifadeleri kullandı:

"Hakareti siyaset olarak gören zihniyetin bir an önce Türkiye'yi terk etmesine ihtiyaç var. Çünkü üretken olmayanlar, siyasette proje üretip millete sunamayanlar, her girdikleri sandıkta kaybetmeye mahkum olanlar sadece hakaretin insanlara yapılan seviyesiz, çirkin saldırılarını siyasette malzeme olarak kullanmaya kalkışıyor. Bir siyasi partinin liderinin (Kılıçdaroğlu'nun) hakaret içerikli karikatürleri büyük bir zevkle izlemesi içindeki ahlaki zafiyetin en önemli göstergesidir."


OLAY YARATAN SERGİDE KULLANILAN BİRBİRİNDEN ÇARPICI KARELER İÇİN TIKLAYIN